Vad är en Toughbook?

Toughbook ® är ett varumärke av laptop tillverkats av Matsushita Electric Industrial, ett företag med säte i Japan. Många fans av Toughbook ® är mer förtrogna med Panasonic märkesnamn som den bärbara datorn är normalt säljs under. Som namnet antyder är denna laptop avsedd för allvarligt hård användning och Toughbooks ® kan ses i åtgärder i några av de mest hårda och krävande miljöer i världen.

Utformningen av Toughbook ® uppkommit i svar på ett behov av ett extremt robust, tillförlitlig laptop för användning i situationer där vanliga bärbara datorer kan misslyckas, såsom öken miljöer, Arctic forskningsanläggningar, polisbilar, fältstudier i biologi, och militära anläggningar, bland många andra. Utformningen lägger en stor vikt vid robusta funktionalitet och tillförlitlighet, oftast saknar de finesser som kommer med bärbara datorer som syftar till casual konsumenter.

Toughbooks ® har satts i brand, frysta, bort från enorma höjder, indränkt i vatten, och till och med sköt i raden av tullen. Dessa bärbara datorer är så kända för sin hållbarhet som Panasonic faktiskt har en databas med Toughbook ® berättelser, katalogisering alla de sätt på vilka bärbara datorer har misshandlats av sina ägare. Dessa datorer används av världens militärer i miljöer allt från ubåtar till öknar i Mellanöstern, och de används också i polisbilar, akutsjukvård fordon respons, och brandbilar. Biologer, arkeologer och andra som är beroende av bärbara datorer för fältarbete även använda Toughbooks ®.

Som ni kanske förstår är beslutet att prioritera tillförlitlig prestanda i en rad olika villkor har lett till vissa uppoffringar i funktionalitet Toughbook ®. Vissa modeller är mycket långsamt, till exempel, och den bärbara datorer tenderar att vara klumpig och tung som en följd av deras miljötålig exteriör. För funktionalitet på området, dock många har utmärkt ljud-och grafikkort för att spela in data från trafiken stannar till dold övervakning, och dessa laptops också har en kraftfull integrerad trådlös kort.

Like många delar av utrustning som ursprungligen utformats för militärt bruk, har Toughbook ® väckte konsumentens uppmärksamhet. Som ett resultat, tillverkar Matsushita en rad Toughbooks ® syftar till en mer casual konsumenter. Dessa bärbara datorer är delvis motståndskraftiga, utan alla funktioner som gör att deras professionell nivå motsvarigheter dyrare och mer hållbara. Några av dessa modeller kommer med mer avancerade processorer för snabbare prestanda, som uppfyller en önskan att ha en laptop med den berömda Toughbook ® branding utan att offra funktionalitet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.