Vad är en TFT Monitor?

En TFT-skärm använder thin-film transistor -teknik för bästa LCD-skärmen. LCD-skärmar, som även kallas platta bildskärmar, byter ut den gamla typen katodstrålerör (CRT) som visar att välja. Nästan alla LCD-skärmar idag teknikanvändning TFT.

Fördelen med en TFT-monitor är en separat, liten transistor för varje pixel på displayen. Eftersom varje transistor är så liten, hur mycket ström som krävs för att styra den är också liten. Detta möjliggör mycket snabb omformulering av skärmen, eftersom bilden är ny målade eller uppdateras flera gånger per sekund.

Innan TFT, passiv matris LCD-skärmar kunde inte hänga med i snabba rörliga bilder. En mus drog över skärmen, till exempel från punkt A till punkt B, skulle försvinna mellan de två punkterna. En TFT-skärm kan följa musen, vilket resulterar i en display som kan användas för video, spel och alla former av multimedia.

En typisk 17-tums TFT-skärm har ungefär 1,3 miljoner pixlar och 1,3 miljoner transistorer. Som lämnar en betydande risk för en dåligt fungerande transistor eller två på panelen. Vid leverans, en TFT-skärm kan ha "döda pixlar" av detta skäl. En död pixel är en pixel vars transistor har misslyckats, vilket skapar inga visa bild. På en solid svart bakgrund kommer döda pixlar sticker ut som små prickar i rött, vitt eller blått. De flesta tillverkare kommer inte att ersätta en TFT-skärm som har mindre än 11 döda pixlar. Ofta kommer en TFT-skärm har inga döda pixlar-alltid hoppas på en eventuell köpare, även om döda pixlar är inte märkbar såvida inte ligger i en kritisk position på skärmen.

Det finns bara en handfull TFT fabriker som visar paneler för alla märken av TFT monitorer. Eftersom det finns en viss felfrekvens-med tanke på hur många transistorer finns på varje panel-bara så många av de skärmar kommer ut med några döda pixlar, medan en viss andel bära ett acceptabelt antal döda pixlar och andra skivor är oanvändbara. Panelerna är försedda några döda pixlar säljs ofta att användas i rabatt modeller. Om du söker en TFT-skärm, är det en bra idé att läsa feedback från köpare i populära online detaljhandeln webbplatser. Genom att söka recensioner för flera märken, är det lätt att få en känsla för vilka modeller har genomgående bra paneler som sällan bär döda pixlar.

En TFT-skärm ger skarp text, livfulla färger och en förbättrad svarstid för multimedia applikationer. Om intresserad av spel, videoredigering eller andra multimedia-applikationer, leta efter en TFT-skärm med en svarsfrekvens på 16 ms eller mindre.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.