Vad är en Subnotebook?

Subnotebook är en av de nyare poster i bärbara datorer. När bärbara datorer först kom till marknaden, var de kan köra fullt program som Word-program och liknande fortfarande ganska stor i storlek. Tidiga uppgifter som Apple ® Power Book 100, var ungefär storleken av en bit av bindemedel papper, med en bredd av cirka 2 inches (5,08 cm) när de är stängda. Apples bärbara vägde ca 5 pounds (2,28 kg). Andra konkurrenter släppt modeller som var både mindre i storlek och lättare, till exempel Gateway handboken ®, Hewlett-Packard OmniBook ®, och Toshiba Portege T3400 ®.

Dessa tidiga "superportable" notebook-datorer verkar som jättar bredvid Subnotebook typer utvecklades i slutet av 2000-talet. Till exempel är det 2007 släpptes ASUS Eee PC ® ungefär 9 av 6 inches (22,86 av 15,24 cm), och användarna kommer ihåg att även ett tangentbord erbjuds, är det mycket mindre än den genomsnittliga tangentbord på en PC eller större laptop . Vissa människor hävdar att det tar ett tag att vänja sig vid de mindre tangentbord, och att det i första, även god maskinskrivare kan ha problem att inte göra mycket fel med det betydligt mindre nycklar och bredden mellan viktiga platser.

En fördel till Subnotebook, som kan klassas som i storlek mellan standarden bärbara datorer och små handdatorer som Nintendo DS ®-spel, är dess lätthet i utförandet. De flesta Subnotebook versioner tenderar också att vara billigare än normalstor bärbara datorer, och du kan få en med massor av programvara och alternativ för omkring $ 300-400 amerikanska dollar (USD). Om du vill ha mer minne kapacitet eller flera "klockor och visselpipor," dyrare varianter kommer att pågå ungefär lika i pris som ännu större anteckningsböcker.

En Subnotebook kan bäst beskrivas som lätt att använda för särskilda ändamål. De flesta kommer att köra program som Microsoft Office ® som inkluderar Word och Excel. Nästan alla subnotebooks ge dig WiFi-anslutning, så du kan komma åt din e-post och söka på nätet. En del användare klagar över mindre skärmar, vilket gör det svårare att visa hela webbsidor eller tabeller byggt saker som Excel. Även många recensenter notera att de flesta av dessa bärbara datorer inte stöder grafik eller minne behövs för att spela komplicerade spel.

De som föredrar en mindre, lättare dator för allmänt bruk, och de som tycker att priset värdet kan känna lockelse i Subnotebook. Faktum är att ett antal skolor vänder sig till subnotebooks som ett medel för att ge datorn tillgång till studenter, eftersom de i allmänhet mycket billigare än större bärbara. Det finns säkert en nischmarknad för dessa små fullt fungerande datorer, men det återstår att se om de kommer att bli "jättar" i databranschen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.