Vad är en Soft lanseringen?

En mjuk lansering är en typ av övergång till maskinvara, programvara och webbplatser där produkten släpps stegvis med liten fanfar, ursprungligen för en begränsad publik. Många företag vill använda en mjuk starta att testa lönsamheten i en produkt. En mjuk lansering är också användbart eftersom det ger företagen möjlighet att finjustera en produkt innan de gör en stor marknadsföring push. Soft lanserar är speciellt vanliga med hemsidor, till vilka nya funktioner kan lätt införas.

När du gör en mjuk lansering, släpper ett företag en produkt med liten eller ingen marknadsföring. När det gäller en webbplats lanseringen nykonstruktioner många företag ut i en mjuk lansering format. Det ger dem möjlighet att testa svar på den nya platsen från befintliga kunder innan du försöker att utöka sin kundbas. Vid införande av en ny webbplats eller ett koncept, en mjuk lansering är ett populärt alternativ också. En mjuk lansering kan vara ett värdefullt verktyg för en webbplats som en konstruktion som användarna tycker kan vara tyst i pension. Förändringar kan också göras för att öka funktionaliteten på webbplatsen och svara på användarnas önskemål.

I fallet av hårdvara produkter är det inte ovanligt att göra en begränsad utgåva mjuk starta att testa marknaden före en bred skala release. Det innebär också att företag kan göra sista minuten ändringar av våra produkter om det anses nödvändigt efter den mjuka lanseringen. I många fall är mjuka lanseringar av hårdvara görs i storstadsområden, där företaget har tillgång till en mängd olika demografiska grupper.

Soft lanserar används också för programvara, med ett litet utsläpp som görs för att en begränsad grupp av individer för beta-testning. Programvara kan testats av släppa bolaget, men i slutändan den måste användas för att fastställa hur effektivt det är. Stora brister i konstruktionen kan uppstå vid beta-testning, och kan åtgärdas innan produkten kan övergå till en större marknad. Detta förhindrar kostsamma och pinsamt misstag som ett resultat av produkt svaghet.

Vissa programvaror är mjuk lanseras på Internet, vilket möjliggör enkel programuppdateringar. Tidig beta-testare kan växa knutna till programmet och kommer att fortsätta att ladda ner nya versioner när de släpps. Således företag bygger ofta upp en trogen kundkrets som sprider ordet till andra potentiella kunder. Resultatet är ett starkare produkt och ett bättre företag.

En mjuk lansering är ett alternativ att överväga för företag som vill försiktigt introducera en ny produkt på marknaden. En mjuk starta tillåter ett företag att reagera på kundernas behov snabbt och effektivt, införa nya funktioner som på sikt kommer att göra produkten framgångsrika. För företag med en begränsad budget för marknadsföring, en mjuk lansering kan vara ett utmärkt val, att de kan fokusera på produktutveckling snarare än marknadsföring.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.