Vad är en Server Farm?

En server gård, som även kallas ett datorkluster, är en grupp av servrar som hålls i en och samma plats. Dessa servrar nätverk tillsammans, vilket gör det möjligt för dem att möta server behov som är svåra eller omöjliga att hantera med bara en server. Med en server gård, är arbetsbelastningen fördelas mellan flera servrar komponenter, om skyndsam computing processer. Förr i tiden var server gårdar som mest används av institutioner som akademiskt eller forskningsbaserade. I dagens värld är de ofta i företag av alla slag, ger ett sätt att effektivisera vägande datoriserade uppgifter.

Många server gårdar inkluderar primära och sekundära servrar. När en server gård har ett primära och sekundära servern, kan båda servrarna ges bara en uppgift. Detta görs för att upprätthålla funktionalitet. Om den primära servern inte tar backup-server över, att förebygga problem som kan uppstå när en server går ned. Vanligtvis kommer en serverfarm har switchar och routrar samt; dessa anordningar tillåta olika delar av servergruppen att kommunicera.

Även stordatorer har används av stora organisationer i flera år har många företag väljer nu att använda server gårdar i stället för eller som tillägg till stordatorer. Det är dock viktigt att notera att servern gårdar för närvarande inte anses vara tillförlitliga som stordatorer. Singel servrar misslyckas regelbundet och företag finner det nödvändigt att hålla kompetent ledarskap för behandling av frågor.

Driftsätta en serverfarm vanligtvis ges i samarbete med ett team med olika kompetens. Till exempel bör teammedlemmar är experter med system, projektplanering, teknisk förvaltning, säkerhet, och en rad andra tekniska kategorier. Det är också viktigt att gruppmedlemmarna får den fortbildning som krävs för att stödja servergruppen när det är fullt fungerande. Ibland är det nödvändigt för ett företags kunder att förlita sig på resurser inom sin server gård. I sådana fall kan ett företag ge sina kunder helpdesk support.

En server gård kan vara små, medelstora eller stora. Vissa server gårdar kan bestå av bara ett par servrar medan andra kan omfatta hela byggnader fyllda med dataservrar. Den största servern gårdar är de svåra att underhålla och de har kritiker. Motståndarna mot enorma servergrupper säger att de slösar energi och utrymme. Men förespråkar hävdar att stora server gårdar är mycket positiva, vilket gör att företagen ett enkelt sätt att behålla och vakta sina datorsystem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.