Vad är en Pixel Shader?

Pixelskuggning är en datorgrafik verktyg som möjliggör skapandet av bilden effekter som ljus, textur, form och färg. Pixelskuggning göra bilder mer realistiska genom att ta ifrån datoriserade titta på dem. Med hjälp av en pixel shader-program, bilder visas flerdimensionell och detaljerade, så att betraktaren ska känna att de söker under ytan i bilden. En pixel shader kan föra en kant till ett papper, glans på ett dörrhandtag eller porer för människors hud.

I huvudsak en pixel shader fungerar genom att omvandla en bild, pixel mot pixel, till en viss annan bild. En pixel är en enskild del av en bild som innehåller bildens färg och ljusstyrka information. Pixel shading är en högt specialiserad process, eftersom varje pixel måste ändras individuellt. Ofta måste över en miljon pixlar tas upp per ram. I detalj är det som gör att bilden ser så realistiskt.

Program som utför denna uppgift beräkna bilderna pixel mot pixel i en mycket komplicerad process. Efter pixlar omvandlas är bilden överförs till ett frame buffer för visning. En pixel shader innebär att man använder en kod. Skriven på ett datorspråk som kallas hög nivå Shade Språk (HLSL), använder koden en input värde som returnerar färgen på pixlar så ramen buffert emot den ursprungliga bilden.

Många pixel shading program låter användaren kontrollera nivån av detaljer i bilderna. Designad för grafiska formgivare och fotografer, dessa program kan användarna göra pass med textur och skuggor. Flera går att skapa en mer detaljerad bild. Utvecklare kan använda pixel shaders att skapa personliga effekter de önskar.

En pixel shader används ofta i digital fotografering, vilket innebär redigerar bilder. Den pixel shader får en uppsättning instruktioner om en digital bild och genererar en pixel bild, av pixel, att följa instruktionerna. Ju fler dimensioner bilden innehåller, passerar desto mer pixel shader normalt använder för att slutföra omvandlingen.

För att hantera pixel shading i digitala bilder, datorer ofta har en inbyggd grafik (GPU ). En GPU är en grafikprocessor som gör det möjligt för skyndsam behandling av bilder. GPUs är dock begränsade, eftersom de inte har stöd för high-end förfaranden för att ändra konsistens. Komponenterna i en GPU kan bara hantera ett begränsat antal instruktioner för pixel shading. Därför är specialiserade pixel shading program används ofta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.