Vad är en KVM-switch?

KVM står för "Keyboard, Video, Mouse. " En KVM-switch ansluter ett tangentbord, en mus och en skärm till flera datorer. Detta tillåter användare att kontrollera flera datorer med endast en enda uppsättning in-och utenheter. Genom att dela in-och displayen på skrivbordet och kablage krav kan minskas. En KVM-switch kan också omfatta andra byte funktionalitet, t. ex. för USB-portar och ljud.

Det vanligaste och billigaste KVM-omkopplaren medger tillgång till två datorer. Kan dock växlar byggas för att hantera så många datorer som användare kräver. Om du vill växla mellan datorer, kan KVM-switchen har en knapp eller slå på själva enheten. Mer sofistikerade växlar gör det möjligt för användaren att byta datorer med hjälp av ett kortkommando, även känd som en kortkommando .

En typisk användning för en KVM-switch är i nätverk med dedikerade servrar . I dagligt bruk, behöver en server inte användaren, vilket gör en särskild skärm och tangentbord ett onödigt slöseri med utrymme, pengar och makt. I större nätverk, där servrar kan monteras horisontellt i stora ställningar, en hel rad servrar kan dela en uppsättning in-och bildskärmsenheter via en KVM-switch installeras direkt i racket.

En sentida utveckling är nätverksansluten KVM, som inte kräver några fysiska anslutningen mellan tangentbordet och musen utanför en standard-Ethernet-nätverksanslutning. Detta öppnar för möjligheten att en användare att kontrollera hundratals eller tusentals datorer från en åtkomstpunkt. Trådlösa routrar finns i hem erbjuder något som liknar detta: genom att bädda in en webbserver i routern, kan nås från praktiskt taget alla sammanhang i nätverket utan att det kräver fysisk tillgång till routern.

För konsumenter, räntor i KVM-switchen var sporrade av utsättningen av Apple Computer: s Mac Mini. Riktar sig till Windows-användare, var Mac Mini säljs utan tangentbord eller mus, som ger användarna ett relativt billigt sätt att prova en Macintosh-dator.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.