Vad är en Intellivision?

Intellivision var en dator spelkonsol byggd för att konkurrera med den populära Atari 2600-systemet. Intellivision släpptes 1980, till ett pris av $ 200 amerikanska dollar (USD. ) Konsolen upplevt enorma framgångar fram till 1983, då en videospelsmarknaden krasch och nyare, gjorde mer avancerade system enorma skador på försäljningen.

Mindre än ett år efter utgivningen av den banbrytande Atari 2600, som Mattel till arbete att utveckla en mer avancerad konsol spel maskin. Även ursprungligen Intellivision var tänkt att ha ett tillägg på tangentbordet för att göra det rivaliserande en dator, var tekniken aldrig perfekt, och slutligen skrotas. Systemet var aggressivt marknadsförda vara bättre och mer realistiska än Atari, antagande av annonsen slogan "det närmaste till den äkta varan. " Under det första året systemet sålts i över 100. 000 enheter med 19 tillgängliga spel.

Ursprungligen var samtliga spel för systemet göras av ett utomstående företag som heter APH. Företaget producerade populära spel som skulle komma att bli klassiker, bland annat Sub Hunt och Advanced Dungeons Dragons: Molnigt Mountain . Så småningom insåg Mattel de skulle kunna göra mer vinst genom att producera spel i huset och hyrde handhållna spelutvecklare att ta jobbet.

Rädd att Atari skulle stjäla deras team höll Mattel identitet utvecklarna hemlighet, som hänvisar till dem endast som "Blue Sky Rangers. " Den Rangers producerade dussintals spel för systemet, och många ursprungliga medlemmarna fortsatte att ha framgång utveckla karriärer efter nedgången i Intellivision. Några av deras mest kända titlar inkluderar River Raid , Shark! Shark! , och Utopia , som anses vara den första sim spelet.

Den ursprungliga Intellivision var en platt rektangulär låda, med två styrenheter och en patron hamn på ena sidan. De registeransvariga innehöll en knappsatsen som liknar en telefon, en rund riktningsknapp och fyra knappar sida som skulle kunna användas för olika spel funktioner. En mindre, som kallas elegantare version av Intellivision II släpptes, som avser att vara billigare att producera.

En av de stora nyheterna i systemet utsättning av Intellivoice, en revolutionerande kringutrustning som framställs syntetiskt tal för vissa spel. På grund av den begränsade mängden tillgängligt utrymme för tal-minne på en patron, spel som har Intellivoice var svåra att göra. Endast fyra titlar någonsin släppts med denna förmåga Space spartanerna , Bomb Squad , B-17 Bomber och Tron: Solar Sailor . Tekniken var några år före sin tid, men är erkänt som en revolutionerande uppfinning.

År 1983 upplevde videospelsmarknaden en krasch som nya företag skyndade att göra konsoler och persondatorer ökat i popularitet. Intellivision, oförmögen att lägga ut ett tekniskt avancerade system som hållit jämna steg med marknaden, eventuellt drabbats av effekterna av olyckan. Företaget stängde 1991.

I den 21: a århundradet, har årgång spel blivit en stor modefluga, och Intellivisions ofta återfinns i centrum av budgivningskrig på auktionssajter som eBay. I slutet av 1990 erhöll medlemmarna i den ursprungliga Blue Sky Rangers rättigheterna till spelen, och har producerat sammanställningar för Sony Playstation, Nintendo DS, och för användning på persondatorer. Trots den begränsade tillgången till det ursprungliga systemet, är en värld av Intellivision återigen lever och frodas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.