Vad är en ISO-avbildning?

computing avser en bild till en enda fil som används som en behållare för att hålla en digital kopia av ett befintligt filsystem. En skivavbild är en bild av en hel hårddisk, används för säkerhetskopiering. En ISO bild eller. Iso-fil är en behållare format som innehar den filsystem som används på optiska skivor (CD eller DVD) för att lagra program, filmer och andra multimediainnehåll. ISO är en formatering krav som fastställts av International Standards Organization. ISO-formatet används inte med ljud-cd.

ISO-avbilder är bekant för alla som har gjort kopior av programvara CD eller DVD. DVD-bränning används för att extrahera innehållet i en CD eller DVD, skapa en enda. Iso-fil. Den här filen kan brännas på en ny skiva, eller så kan lagras och användas direkt från hårddisken.

Det kan vara mycket praktiskt att lagra ett operativsystem (OS) CD på en dator som en ISO image. Om du behöver göra ändringar i OS, till exempel installera extra funktioner eller reparera systemet, kommer du inte att jaga den ursprungliga CD. När operativsystemet frågar efter cd-skivan direkt istället för att den arkiverade ISO bild. En hårddisk fungerar mycket snabbare än en CD /DVD ROM med en bråkdel av tiden att hitta och installera nödvändiga filer. Detta innebär också den ursprungliga CD kan förvaras på säkert avstånd där det är mindre risk att bli försvinner eller skadas.

Spelare kan välja att spara ISO-bilder av sina favoritspel, spela från hårddisken istället för cd-enheten . Den enda nackdelen är det utrymme som krävs, men med hårddiskarna blir billigare och allt större är det mindre av ett vederlag än det en gång var.

Om du vill se vad som finns inuti en ISO-bild kan du använda programvaran verktyg för att extrahera innehållet. Om ISO-bilden har en film, kommer två mappar hämtas: VIDEO_TS och AUDIO_TS . Den senare mappen är alltid tom, medan den tidigare innehar video-filer, undertexter, språk och meny information och andra metadata. Vissa DVD-bränning gör att du kan utesluta filer man inte vill ingå i det nya bränna, såsom alternativa språk eller "drag bonus" som kommentar, vilket sparar utrymme.

Även en filhanterare kan bläddra i en program-CD och öppna någon fil, en ISO-avbild på en hårddisk är inte "öppnas" utan "monterad", precis som en enhet är monterad. En ISO bild är i huvudsak betraktas av systemet en fristående pseudo-enheten.

Många programvaror brännande verktyg som arbetar med ISO-bilder finns som shareware och freeware. Två av de mest populära paketen görs av Nero ® och Roxio ®. Freeware alternativ är program som InfraRecorder ©, CDBurnerXP ©, ImgBurn © och DeepBurner ©, men det finns många fler. Leta efter ett program som uppfyller dina behov, balansering funktioner, användbarhet och värde.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.