Vad är en Hjälp Ballong?

En av de tidigaste nyheterna i skrivbordsverktyg hjälp hjälp, var hjälp ballongen ett enkelt och roligt visuellt verktyg som gjorde det möjligt för användarna att ställa en fråga om någon del av ett visst program, och få ett svar från de inbyggda hjälpfiler som ingår i programvaran. Utnämningen av verktyget som en hjälp ballong berodde på den visuella likheten mellan den hjälp ballong till ballong som vanligen används i serier för att ge en visuell bild av orden som talas av karaktärerna i den tecknade panelen. Utformad för att vara kul att använda samt ge enkla att förstå svar, var hjälp ballongen beröm av vissa användare och vaska av andra.

En av de första exemplen på en hjälp ballong inslag i programmet var hjälpbubblor, som infördes av Apple i System 7 operativsystemet under 1980-talet. Tanken var att göra det möjligt att flytta en markören över en knapp eller ikon på ett verktygsfält och lära sig mer om vad knappen skulle göra. Förklaringen skulle gå lite längre än en sammanfattning ett ord beskrivning, som tröst och hjälp för människor som just har börjat att bli bekant med hjälp av nya personliga datateknik. I stället för att lära sig att en viss ikon var att tillåta kopiering, får hjälp ballongen Vidare förklaras att knappen var för att kopiera markerad text till en klippbordet. Snarare än att bara identifiera en knapp som klistra funktionen skulle hjälpbubblor gå lite längre och påstå att knappen skulle tillåta någon text nu på klippbordet skulle klistras in i ett dokument.

En del användare haft denna funktion, medan andra klagade på att fungera som hjälp ballonger var långsam att använda, bunden en masse system resurserna, och ibland skulle frysa i datorn, vilket gör det nödvändigt att stänga av hårt enheten och starta om systemet. När det gäller Apples version av hjälp ballonger, verkar det inga förbättringar gjordes av funktionen och av 2001 hjälpbubblor inte längre tillgängligt på Apples operativsystem system.

Under årens lopp har det Begreppet hjälp ballong har införts och förfinats i Microsoft hjälp funktionalitet, och verkar inte uppleva samma frågor som tidigare Apple strategi. Som en allmän dator hjälp verktyg, fortsätter hjälp ballongen att ge ett snabbt och enkelt sätt att lära sig mer om en viss funktion med en enkel glid i musen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.