Vad är en HDMI-kabel?

High Definition Multimedia Interface (HDMI) är en anslutning som används med digitalt ljud och video. En HDMI-kabel är en speciellt utformad kabel som kan överföra okomprimerad digital video och ljud samtidigt. HDMI-kabel används för att ansluta digital ingång källor till digital tv-mottagare och datorskärmar.

För att visa högupplöst video, Blu-ray ™ och åtta kanals digitalt ljud, en HDMI-kompatibel TV, källa och kabel krävs. En HDMI-kabel är en ersättning för två analoga kablar, video och ljud. HDMI-kabel stöder alla TV eller dator video format, allt från standard till High Definition.

Den första HDMI produkt utvecklades 2002 för att uppfylla kraven i en högre kvalitet digitalt ljud och visuella system. HDMI-specifikationerna har antagits av ett brett spektrum av dator, TV och elektroniska tillverkare. Dessa standarder har utvecklats av en sammanslutning av konsumentelektronik tillverkningsföretag, i samarbete med större film och musik distributionsföretag.

Det finns två olika typer av HDMI-kabel att köpa, kategori ett och två. De olika kategorierna gäller endast HDMI version 1. 3 och uppåt, som blev tillgänglig i oktober 2008. Dessa kablar är också bakåtkompatibel med tidigare versioner av HDMI.

Kategori en HDMI-kablar är märkta som standard HDMI-kabel och är idealiska för överföring 720p eller 1080i ljud-och videosignaler. Kategori två HDMI-kablar kallas också höghastighets HDMI-kabel, och kan bära 720p, 1080i och 1600p audio-och videosignaler. Endast kategori två kablar garanteras fungera med en kabel längd större än 16 fot (4. 8 meter).

När du väljer en HDMI-kabel, kabellängd är en viktig faktor. På grund av signal dämpning, finns det en gräns för längden på en HDMI-kabel innan prestanda påverkas. Om kabeln är för lång, blir den digitala signalen för svag och bilderna på skärmen blinkar.

Frågorna kring förlust av signal på grund av överskott kabellängd kan lösas med hjälp av HDMI-förlängare, repeaters eller equalizer. Alla dessa enheter kan användas för att ansluta HDMI-kablar till varandra. Med hjälp av dessa anslutningsanordningar kan kabellängden förlängas utan någon förlust av signalstyrka.

Meddelandets maximala längd är möjligt beror på den kategori som används av kabel. Kategori fem och sex kablar kan öka den totala kabellängden upp till 164 fot (50 meter). Om en optisk fiber bygger HDMI Extender används, den totala kabellängden möjligt ökar till 328 fot (100 meter).


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.