Vad är en E-tåget?

En av de saker du bör undvika när du skickar e-post är att skapa vad som kallas en e-tåg. Du har förmodligen sett dessa innan om du inte är som nya på nätet eller meddelanden e-post. Dessa bokstäver där det finns ett stort antal tidigare svar på i slutet av dem. Om en sort ett folk på en listserve har diskuterat ett ämne och har misslyckats med att ta bort svaren från andra bidragsgivare, ett e-tåg kan sträcka på sidor text.

Skapa en e-tåg är inte tänkt god netikett eller e-post etikett. Det finns några sätt att undvika det. Först när du trycker på svara-knappen i många e-postprogram, behöver du oftast ha alla e som du svarar anges direkt under den plats där du skriver. Du kan ta bort detta helt och hållet för att undvika ett e-tåg.

Massor av människor vill hänvisa till specifika delar av någon annans brev. Stället för att lämna en hel e-post på plats, klippa ut alla detaljer som inte är nödvändiga, särskilt om e-tåget har flera svar fäst vid den. Bara citera de viktigaste delarna av texten som du vill diskutera, och bli av med allt annat du inte behöver. Du kanske vill se, särskilt när e-post är att en diskussionsgrupp eller listserve, som du vem som gjort inlägget som du vill kommentera.

Listserves kan vara något knepigt i alla fall eftersom du kanske vill skicka en personlig kommentar till någon i stället för en kommentar till hela listan. I många listserves du har möjlighet att svara direkt till avsändaren. Om du får listserves av smälta, kan detta alternativ vara svårare att komma åt. Även om du inte kan svara på en person som du bör se till att inte fylla upp andras brevlådor med en e-tåg som innehåller en hel smälta för dagen.

En annan sak du kan göra om du vill kommentera flera personer inlägg är att helt enkelt använda sitt förnamn eller handtag och säga ett par ord direkt till dem: t. ex. "Jan, jag gillade hur du beskrev föräldraskap små barn, och Bill, jag tror du har rätt att pappor ska få mer personlig tid med små barn. " Detta kan du kommentera för en hel grupp utan e-post bifogade tåg.

Ibland ett e-tåg skapas mellan två människor har ett diskussionen fram och tillbaka via e-post. Detta kan eller inte kan betraktas som en netikett kränkning, men det kan bli väldigt rörigt. I de flesta fall tidigare mail kommer att redovisas nedan den nya texten du skriver, men de är i stort sett onödigt att hålla skicka fram och tillbaka om de inte på något sätt behövs. Även i informella situationer mellan två kompisar, kan en kontaktperson vara tacksam om du tar bort e-tåget innan du skickar rabatt på nästa svar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.