Vad är en Data Eraser?

Kallas ibland för en server eller hårddisk radergummi, de uppgifter som radergummit är ett program som hjälper till att ta bort oönskade program, filer och andra data från hårddiskar eller servrar. Företag såväl som privatpersoner utnyttja denna typ av dator radera verktyg, vilket gör det svårare för känslig information att falla i händerna på fel personer. Radera program av denna typ kan laddas ner från Internet, medan mer omfattande verktyg kan köpas på kontor eller datorbutik.

I de flesta fall, de uppgifter som radergummit funktioner genom att skriva över data. Det sätt att uppgifterna skrivs över skymmer helt på uppgifter och gör det omöjligt att hämta information utan hjälp av extremt avancerad utrustning. Vissa kör suddgummi program anspråk för att slutföra utplåna data så att även de mest avancerade tekniker inte kan återfå en del av de utplånade uppgifterna. Detta är dock fordringar som är föremål för debatt.

De typiska data radergummi programmet har förmågan att leda ett parti sopa av server eller hårddisk, effektivt bort alla data som lagrats på anläggningen. Men det är också möjligt att identifiera specifika filer och andra former av data och märka dem för radering. Detta gör det möjligt att radera data som inte längre behövs och bevara andra uppgifter för framtida bruk.

Företag gör ofta använda en data radergummi vid uppgradering olika typer av datautrustning. Till exempel, när ett företag väljer att pensionera äldre bärbara datorer och donera dem till välgörenhet, kommer de att först spara alla viktiga filer till någon sorts datalagringsenhet och genomför sedan en dator torka med hjälp av raderingsverktyget. När hårddisken konstateras vara fria från alla uppgifter, kan den bärbara datorn på ett säkert sätt överförs till en enhet utanför bolaget ingen oro av misstag läcker företagshemligheter.

Tillsammans med en hårddisk torka, är det inte ovanligt att företag även använda radera verktyg för att göra rent hus innan en server är pensionerad. Vanligtvis är viktiga data överförs till den nya servern samt en enhet för säkerhetskopiering först. När väl förekomsten av data på den nya servern bekräftas uppgifterna suddgummi är aktiverad och den gamla servern är fullständigt urholkat. Som med laptop hårddiskar, radera lagrade data på en server gör att informationen inte kommer i orätta händer och skapa problem för företaget.

Man kan också använda en data radergummi. Verktyget kan användas för att ta bort även de svåra att upptäcka dubbletter av filer som Internet-användning verksamhet, bilder och grafik, dokument och andra data som vanligtvis lagras på flera cachar runt en hårddisk. Medan radera verktyg för enskilt bruk oftast inte så omfattande som de som används av företag, de är till hjälp i frigöra hårddiskutrymme genom att ta bort dolda filer som inte kan förväntas behövas när som helst i framtiden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.