Vad är en DVD-brännare?

En DVD-brännare är en enhet som används för att koda eller "bränna" information på en tom DVD. En DVD är en form av lagringsmedia 12 cm (4,72 inches) eller 8 cm (3,15 inches) mellan den som normalt rymmer 4,7 gigabyte (GB) information, tillräckligt för att hålla en tre timmar film i hög kvalitet, eller tio TV episod , eller ungefär 75 timmar. mp3-filer, eller ca 15 timmar video i lägre kvalitet. avi-format. DVD: n är tänkt som efterträdare till den konventionella CD (cd). Vanliga format inkluderar DVD-R och DVD-RW, en omskrivbar version av DVD.

Varje DVD kostar i allmänhet ca 1 USD, eller ännu mindre när de köps i lösvikt. DVD-RW-skivor är ca US $ 2 var. Kostnaden för dessa lagringsmedia har sjunkit snabbt under hela 1990-talet och början av 2000, och fortsätter att bli mer kostnadseffektiva som tillverkningskostnaderna minska. DVD-brännaren ger detta lagringsmedium för att bli ännu mer flexibel än tidigare.

DVD ursprungligen var tänkt att stå för digital video-skiva , men eftersom den kan hålla alla typer av data, inte bara video, medlemmar av internationella bolag DVD Forum kallar det för en Digital Versatile Disc . DVD-spelare blev överkomligt någon gång runt 1999, eftersom deras kostnader sjunkit under cirka 300 US dollar. DVD-brännaren har alltid varit dyrare, men med 2005 priset har sjunkit så lågt som 60 US dollar för en intern DVD-brännare, ungefär dubbelt så mycket för en extern DVD-brännare, och ungefär tre gånger så mycket för DVD-brännare för bärbara datorer .

DVD-brännare är i färd med förskjuts dess föregångare, CD-brännare. Under 2003-2004 sjönk under självkostnadspris trösklar, uppmuntra till och med icke-elektronik entusiaster för att köpa en dvd-brännare om de har en användning för den. DVD-skivor och DVD-brännare används i stor utsträckning med formatet på videon, som är storage-hungrig i förhållande till text och musik.

Ett stort bekymmer för branschen är att DVD-brännaren kan användas brett för att pirat upphovsrättsskyddat DVD-skivor. Många människor hämtar nu videor med hjälp av fildelningsprogram och sedan bränna dem till DVD-skivor. De flesta kommersiella DVD-skivor har särskilda garantier för att avskräcka från kopiering.

En DVD har en inspelning skikt belagt på ett organiskt färgämne. En DVD-bränning laser, högre intensitet än en typisk DVD läsning laser, etsningar mönster i färg, så att data som skall läsas vid ett senare tillfälle. En omskrivningsbar DVD använder en speciell metallegering i stället för ett färgämne. Legeringen kan växlas fram och tillbaka mellan en amorfa och kristallina fasen genom tillämpning av en laser, så att DVD måste skrivas om ett stort antal gånger. Datakvaliteten försämrar om dvd skrivs överdrivet dock.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.