Vad är en Audiocast?

En audiocast är ett allmänt namn som digitalt ljud innehåll. En audiocast är allmänt tillgänglig, distribueras eller lyssna på dem på Internet. Lyssnare kan sitta och lyssna på en audiocast när du sitter vid sina datorer eller de kan välja att ladda ner audiocast på en bärbar enhet, t. ex. en mp3-spelare. Ladda ner audiocasts till en bärbar enhet innebär att lyssnare kan ta audiocasts med dem och lyssna på dem var som helst de vill, trots bristen på en dator.

Audiocasts kan komma i ett antal strömmande ljud former. Det är dock en av de mest välkända former podcasten. Lyssnare kan välja att automatiskt hämta podcaster när de blir tillgängliga på webbplatser eller också kan de välja att manuellt hämta ett fåtal utvalda. Det senare alternativet är önskvärt alternativ för dem som bara är intresserade av att lyssna på en specifik audiocast, vill spara minne på sin dator eller bärbar enhet eller helt enkelt inte vill investera i en podcast abonnemang som ibland kan kosta pengar. När podcasts erbjuds av webbplatsägare kan deras frekvens varierar, men webbplatsägare brukar göra en ny podcast tillgänglig varje vecka för att komplettera eller utöka innehållet på sina webbplatser.

Bloggare kan omfatta audiocasts som en del av deras bloggar. Användning av denna teknik leder oftast till en ackumulering av fler lyssnare och mer blogg besökare. Införandet av audiocasts kan hjälpa till med marknadsföringen av bloggar, eftersom många bloggar bara använda text för innehåll och erbjudandet av audiocasts kan locka besökare. Audiocasts kan listas i kataloger som kan nås av potentiella lyssnare efter att söka efter nyckelord. Beskrivningar av audiocasts kan omfatta brännarens identitet eller audiocast tema, industri och sakfrågor och grundläggande sökningar på Internet kan peka potentiella lyssnare på en webbplats genom att använda fraser som exakt beskriver audiocasts "innehåll.

En mindre känd form av audiocasts är en som använder telefoner. Skolor, företag och organisationer kan använda strömmande ljud under en speciell presentation eller konferens. När de väljer att använda audiocasts för att underlätta tillgängligheten i avlägsna deltagare, kan de kräva lyssnare att ringa in i presentationen med hjälp av ett avgiftsfritt nummer och en speciell PIN-kod. Deltagare "linjer kan vara avstängd för att skydda presentationen från avbrott eller andra störningar. Extra presentation material, såsom papper handlingar eller digitala medier, kan sändas per post eller e-postas till deltagarna så att deltagare har visuella referens medan presentationen äger rum.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.