Vad är en App Store?

en App Store är en onlinebutik där man kan köpa applikationer för mobila enheter. Den ursprungliga App Store var App Store som drivs av Apple för att förse program för iPhone ® och iPod Touch ®-användare, och andra bolag plockat upp konceptet så att de kunde skapa och sälja program till sina användare också. Applikationer i en App Store kan variera i kostnad, från gratis nedladdningar till ganska dyra sådana, beroende på vem som utvecklat programmet och dess syfte. De flesta betalas nedladdningar är relativt låga priser.

Många tillverkare design apps sig själva när de reagerar på användaren feedback från allmänheten använder sin utrustning. App Store kan också omfatta program från andra utvecklare, med tillverkaren granska ansökningarna för att bekräfta att de är funktionella, säkra och fungerar som tänkt. Personal på kan även betygsätta tillämpningar som kan lösa oro för yngre barn att få tillgång till pornografiskt material och för att hjälpa människor som är oroliga stötande innehåll undvika apps som kan rubba dem.

Apps är utformade för att utöka funktionaliteten i en mobil enhet . De kan innehålla saker som personlig planerare, spel, skämt program och ett brett utbud av andra typer av applikationer. För att ingå i en App Store som drivs av en tillverkare, skall ansökningarna i allmänhet är kodade så att de överensstämmer med en mycket specifik standard, många tillverkare släpper sin standarder och specifikationer, så att programmerare kan designa applikationer för produkterna. App butiker som drivs privat kanske inte har så hårda krav.

Användare kan oftast tillgång en App Store från mobilen och vissa tillverkare som tillhandahåller ett kortkommando som användarna kan använda för att gå direkt till butiken. Väl där kan användare söka efter en ansökan av namn, eller bläddra efter typ. Ofta många konkurrerande ansökningar tjäna mer eller mindre samma funktion, med användare väljer efter pris, design, rykte, eller stil.

När folk ladda ner på en App Store, kan de bli tillfrågad om ett användarnamn och lösenord som är kopplat till finansiell information som lagras av själva butiken, eller så kan de bad om ett kreditkortsnummer. Folk borde vara försiktiga med dataöverföring, som bekräftar att deras uppgifter lagras säkert och används på ett ansvarsfullt och att de laddar ned program de har för avsikt att ladda ner. De bör också vara medveten om att utbudet i en tredje man sparar inte får granskas för säkerheten, vilket innebär att de skulle kunna ladda ner något skadligt, till exempel en ansökan med ett inbäddat virus eller ett program som samlar in personlig information.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.