Vad är dynamisk DNS?

Vare sig du inser det eller inte, datorn kanske just i detta ögonblick vara att ändra sin Internetadress. Det är sant. Vissa datorer har så kallade ändra IP-adresser. Detta är inte nödvändigtvis ett problem, om din webbplats inte förändras i takt med att IP-adress.

För att undvika detta problem behöver du dynamisk DNS. Detta står för Dynamic Domain Name System, och det är lösningen på ett förargliga problem att många människor inte känner till. Använda dynamisk DNS kan du underhålla en webbplats eller en webbserver och inte oroa dig att andra plötsligt kanske inte kan komma åt det.

När du ansluter till Internet, tilldelar din Internetleverantör en tillfällig IP-adress som varar tills du kopplar. Om det under din Internet-session, du råkar uppdatera din hemsida, kommer IP-adressen för din webbplats förändring. Den uppkomna situationen är ett problem för datorer som inte är utrustade för att spåra din webbplats när dess IP-adress ändras.

Eftersom din webbplats är antagligen någon form av http konfiguration av bokstäver istället för siffror, du troligtvis inte att märka att något har förändrats. Dynamic DNS tar hand om det genom att ändra webbplatsens IP-adress motsvarande, för att hålla jämna steg med anslutning ändringar. På sätt och vis numren ändras utan bokstäverna gör det aldrig. Detta eliminerar behovet av den person som vill visa din webbplats för att skriva in det exakta antalet IP-adressen. Ditt namn adress kommer att göra.

Dynamisk DNS är tillgänglig för webbanvändare stora och små. Personlig användare har bara en eller ett fåtal användningsområden för dynamisk DNS. Stora företag har flera behov och kräver större mängder av utrustning och /eller programvara. Några av de största företagen med hjälp av Dynamic DNS är Internet Service Providers själva.

Många företag lever genom dynamisk DNS för webbanvändare överallt. Detta Dynamic DNS kan ske i form av hårdvara eller mjukvara. Hårdvara ingår routrar och annan nätverksutrustning. Dessa delar av nätverksutrustning har rutinmässigt Dynamic DNS inbyggd i sin firmware.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.