Vad är användargrupper?

Användargrupper är webbaserade forum där användare av en viss typ av teknik som samlas för att diskutera sina erfarenheter, få teknisk support och dela resurser. Användargrupper är ofta organiserade kring ett specifikt varumärke av operativsystem och programvara, t. ex. Clipper, Microsoft Windows och Linux, eller maskinvara, t. ex. Macintosh eller IBM. Även mindre vanliga, det finns också grupper av användare centrerad kring inaktuell eller förlegad teknik. Den första dator grupp, share, konstruerad i 1955 för företagens medlemmar av flyg-och rymdindustrin med IBM stordatorer. Innan spridningen av Internet i hem och kontor under slutet av 1990-talet var användargrupper huvudsakligen skapats av och för programmerare och hårdvara /mjukvara utvecklare.

Användargrupper består i regel av både innehåll exklusiva för medlemmar och innehållet tillgängligt för allmänheten. Även medlemmar av allmänheten kan ibland söka felsökningstips, medlemmar i användargrupper är oftast intresserade av nätverk och påverka produktutveckling. För att underlätta denna typ av nätverk och produktutveckling, användargrupper ofta organisera kommittéer och värd regelbundna möten och konferenser, både online och i-person. Många användargrupper distribuerar också nyhetsbrev för att hålla sina medlemmar upp-till-dag grupputveckling och distribuera olika rabatter på produkter och tjänster. Ledamöter också värd media bibliotek med anknytning till teknik och arkiv programvara.

Ur företag som skapar de tekniker, användargrupper erbjuder ett antal incitament. De gör det möjligt för utvecklare att identifiera trender i användarnas olika ändamål för användning av produkten, samt av återkommande problem eller områden problem. Användargrupper ger också oönskad feedback från teknikens användare, vilket är avgörande för framtida produktutveckling. Av dessa skäl, företag som Apple, som har över 700 sådana grupper runt om i världen, ofta stödja och främja deras användargrupper, trots att det inte leder eller äger dem.

Vissa grupper av användare ladda årlig medlemsavgift avgifter, normalt i en takt på $ 10-$ 60 US dollar (USD) per år. Utöver fysiska och juridiska organisationer, vissa användargrupper har också särskilt utsedda medlemskap för företag som utvecklar produkter eller tjänster som kompletterar de viktigaste teknik och tillämpningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.