Vad är WiFi-hotspots?

Wifi hotspots är platser som har trådlöst internet, som kan nås av vem som helst med en bärbar dator, bärbara dator, mobiltelefon, handdator eller annan enhet med trådlösa funktioner. De vanligtvis finns på platser som kaféer, men kan erbjudas i en mängd olika företag och många offentliga platser, vissa täcker även hela städer. Internet tillgång till ett WiFi hotspot är ibland gratis, men ofta någon som vill använda det måste betala för en trådlös åtkomst plan.

Brett Stewart föreslagna första idén om WiFi-hotspots på en Internet-konferens i San Francisco 1993. Även om termen "WiFi hotspot inte skulle myntades förrän flera år senare hade fröet planterades. Hade inte bara företag börjat utreda tekniken för att göra allmänheten wifi möjligt, men flera startup företag också skapat vars verksamhet mål var att bygga och underhålla den utrustning som behövs för wifi-hotspots för att bli mer mainstream.

Idag tar det en relativt liten mängd utrustning för att skapa en WiFi-åtkomstpunkt runt som en hotspot kan skapas. På grund av den relativa lätthet, några exempel på företag som ofta erbjuder Internet-tillgång finns bibliotek, flygplatser, hotell, skolor, universitet och många fler platser. Många städer har till och med helt blivit WiFi hotspots och erbjuder bredbandstjänster under större delen av själva staden, och det finns ännu fler städer som blir WiFi-hotspots i dag.

När en användare med en trådlös enhet är i en WiFi hotspot, finns det två sätt att tjänster kan erbjudas. De mer populära av dessa är genom att använda ett öppet offentligt nätverk, där vem som helst med trådlös anslutning kan använda tjänsten. Alternativt stängt offentliga nätverk används en så kallad hotspot ledningssystem som endast erbjuder tjänster till användare som betalar för minuter eller har tillgång till genom ett medlemskap. När du loggat in, en användare kan göra nästan vad som helst de kunde göra på Internet i hemmet: hämta e-post, surfa på webben, göra affärer på företagets webbplats, och mer, kan även om vissa av de slutna offentliga nät också begränsa vad är tillgänglig via deras WiFi-åtkomstpunkt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.