Vad är Web Analytics?

De flesta människor har införts för att webbanalys av den ständigt populära besöksräknare, en enkel bit kod som räknas och visar antalet besök på en webbsida. Mer sofistikerade webbanalys spåra antalet unika IP-adresser som besöker en webbplats, räkna vyer för varje sida, dela upp resultat baserade på timme och dag, visar vilka länder besökarna kommer ifrån, vilka webbläsare och operativsystem de använder, och vilka länkar eller sökmotor termer de används för att hitta platsen. En av de mest populära webbanalys tjänster AW statistik, som är tillgänglig gratis med de flesta värdar.

Webbanalyser är viktiga för alla som bryr sig om som besöker deras webbplats och hur de kom dit. Trafiken kan bli avgörande framgång för ett online-företag eller företag. Smart sajtägare skriva sidor som är rik på relevanta sökord och gott och väl för Google-sökningar i olika ämnen. Om man tittar på de artiklar på denna webbplats noga, ser du att relevanta sökord avsiktligt upprepats många gånger i texten. Ett nyckelord för denna artikel är begreppet "webbanalys".

Google gick med webbanalys scenen i slutet av 2005 med Google Analytics. Tjänsten är integrerad med AdWords, som är den lilla reklam man ibland ser på höger sida i webbläsarens skärmen när du söker efter en populär sökord. Eftersom en webbplats måste betala Google för varje klick från en över AdWords-annons är det viktigt att se till att varje klick är lika gynnsam som möjligt till ägaren av anläggningen.

webbplatsinnehavare vill att besökarna att bo på deras webbplats för en anständig tid, besöka flera sidor och lägga till webbplatsen till sina favoritlänkar lista för återbesök. Webbanalyser webbansvariga rikta sådana användare. Mer avancerade former av webb analytiska redskap kan samla in statistik om strömmande video att titta och RSS-flöden, skapa olika scatterplots om besökare data, och utföra andra avancerade funktioner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.