Vad är Voice Samtrafik?

Voice peering är en process som utnyttjas i dag för att leda ljud ringa signaler från en punkt av tjänst till en annan, använda Internet som överföringssätt. Ibland kallad IP-telefoni peering, transporten av signalen förbi den traditionella PSTN eller televäxelmarknaden telenätet. Slutresultatet är en signal som anses ha en hög ljudkvalitet utan att generera en hög kostnad för avsändaren av samtalet.

Den allmänna strukturen i en röst peering process kan uppstå i ett av två sätt. För det första är den signal som går via ett privat nätverk. Alla tjänsteleverantörer som är anslutna till det privata nätverket kan slutföra samband med alla andra leverantörer som också är knutna till nätverket, i huvudsak att skapa vad som kan kallas en "på att den" anslutning via nätverket. Detta är känt som en Layer 2 process röst peering tyg eller VPF.

Ett annat sätt att inleda röst peering innebär att man använder ett öppet nätverk. I detta scenario finns det en central tjänsteleverantör som hanterar routing på både utgångspunkt och den punkt om uppsägning. Signalen inte hoppa inte från en bärare till en annan. Denna metod är känd som ett lager 5 process.

Det finns två fördelar med röst peering. För det första är kostnaden faktor. Användning av röst peering eliminerar behovet av att ådra sig långväga avgifter vid insättande av en ljud-samtal utanför det lokala ringer område. Detta innebär att människor som bor i olika delar av världen kan kommunicera fritt utan bekymmer för att driva upp en stor telefonräkning.

För det andra är ljudet klarhet om en anslutning sker via röst peering oftast av mycket hög kvalitet. Detta är inte alltid sant med andra plattformar av audio samtal, speciellt när signalen går via ett antal switchar bedrivs av olika lufttrafikföretag. Med rösten peering är kvaliteten på samtalet ofta så höga att deltagarna har en känsla av att ringa över hela stan i stället för hela landet eller till en internationell plats.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.