Vad är Viral Video?

En man visar utvecklingen av modern dans, två slackers rap om sin söndag eftermiddag verksamhet, och en överviktig tonåring praxis med en falsk Jedi svärd: detta är den värld av viral video. Viral video kan bäst beskrivas som korta videoklipp med ovanligt chockerande eller humoristiska teman ofta delade på sociala nätverk, video delar websites och personlig e-post. Viral video få sitt namn på grund av den till synes virusliknande sätt de exploderar över Internet landskapet. Vad som kan börja som en privat familj video i Idaho lätt kan visas på en japansk webbplats i bokstavligen timmar eller dagar.

I dagar före Internetdelning och digital inlagda video, det enda sättet de flesta såg "viral videos" var genom lokal tv-station feeds. Filmade sekvenser med en ovanlig eller humoristisk nyheter händelse kan visas i slutet av ett lokalt nyhetsprogram, och ibland samma film skulle visas om och om igen på andra stationer som får samma foder. Eftersom det inte fanns någon genomförbar brist på videobandet att upprepa dessa berättelser, var chansen liten att de klipp som skulle bli "viral videos" i den meningen.

Med intåget av Internet och möjligheten att spela in, redigera och publicera video från en hemdator kom ökningen av viral video. Korta videoklipp kan nu skickas via e-postbilagor eller på webbplatser. Ett antal blivande filmproducenter och skådespelare tog på sig att skapa ursprungliga innehållet avsedda att bli viral video. Även etablerade skiss komedi serier som Saturday Night Live hoppade på viral video bandwagon, producerar flera klassiska virala videos som "Lazy söndag", "Laser Cats" och "fragmentering," en falsk kommersiell om sallad.

Video fildelning webbplatser som YouTube har blivit kända för sin värd och presentation av viral video. Många av de högst rankade videor på YouTube anses viral video, inklusive "Evolution of Modern Dance" prestanda och det ursprungliga "Mentos och Diet Coke" experiment. Vissa viral video har en kort men minnesvärd hållbarhetstid, medan andra fortsätter att vara populärt i flera år. Det kan vara svårt att avgöra om en viss video kommer att bli viral eller inte, men det finns ingen brist på amatörer och professionella videofilmare villig att ta chansen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.