Vad är Touch Typing?

Touch skriva är en maskinskrivning teknik där folk navigera med tangentbordet, genom beröring ensam, utan att titta på det. Maskinskrivare lita på muskelminne veta att deras händer är på rätt plats. Denna skriva metod brukar prioriteras av professionella maskinskrivare, och arbetsgivare ofta frågar sekreterare och andra personer som kommer att arbeta regelbundet med datorer eller skrivmaskiner visa touch skrivfärdigheter.

Utvecklingen av beröring maskinskrivning verkar tillbaka till 1800-talet. Flera olika tangentbordslayouter kan användas, med QWERTY och Dvorak layout är särskilt populära. In Touch skriver, håller maskinskriverska hans eller hennes händer på ett "hem rad" i mitten av tangentbordet, når upp eller ner med fingrarna som behövs för att nå nycklar som ligger utanför hemmet raden. Människor lär sig oftast touch skriva av de redovisas en tangentbordslayout och bad sedan att öva maskinskrivning, med maskinskriverska sikt med hans eller hennes händer och tangentbordet så att knapparna inte kan ses, erfarna maskinskrivare regelbundet får göra detta som en vidareutbildning för att hålla deras beröring skrivfärdigheter skarp.

lärande rör skriver oftast en ganska snabb process och man kan snabbt nå en hög skriva hastigheter. Detta står i kontrast med den så kallade "jaga och picka" teknik, där människor ser på tangentbordet för att söka efter nycklar de behöver, att aktivera knapparna med sina pekfingrar. Denna teknik är mycket långsammare, och det kan också skapa större påfrestningar på händerna än touch skriva.

Många gymnasieskolor erbjuder Touch Typing kurser, och man kan även lära sig på nätet eller med programvara, med programmet som tillhandahåller skriva snabb och tips som hjälper människor att ta upp kontakten skrivfärdigheter snabbt. Det bästa sättet att lära sig är att öva flitigt, och att göra en vana att göra några skriva varje dag för att träna musklerna så att de kommer att minnas den tangentbordslayout. En del tycker att det hjälper att arbeta med en annan tangentbordslayout, som vissa layouter är mer intuitiv än andra.

Touch maskinskrivare kan också arbeta med stenografi maskiner och andra typer av tangentbord. Vissa maskinskrivare är extremt snabbt tack vare års arbetslivserfarenhet och utbildning, med världen att skriva journaler närmar sig 200 ord per minut. Maskinskrivning hastighet kan också variera beroende på vilken typ av material som skrivs och arbetsvillkor, det är lättare att skriva snabbt på ett ergonomiskt skrivbord, till exempel, och i ett rum med tillräcklig belysning nivåer som är lämpliga för förhållandena.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.