Vad är Slipstreaming?

Om du någonsin var tvungen att installera en Windows-operativsystem (OS) du är förmodligen bekanta med hur tidskrävande det kan vara. När OS är installerat ett typiskt måste besöka Microsofts webbplats för att uppdatera installationen genom att ladda ner krävs Service Pack (SP) eller snabbkorrigeringar säkerhet. Detta är jobbigt nog för en slutanvändare, nevermind för nätverk Techs. Slipstreaming löser detta problem och drastiskt minskar tiden det tar att installera ett OS och ha det igång.

Slipstreaming är en process som innefattar alla nödvändiga Service Pack och snabbkorrigeringar till en anpassad startbar Windows-CD som också innehåller det fullständiga, ursprungliga installationsfilerna. Använd slipstreamed CD för att installera Windows och OS kommer att vara fullt uppdaterad och klar att köra, sparar mycket tid. Du kan även slipstream drivrutiner i cd.

För att förbereda slipstreaming, ett original Windows-CD krävs. Alla filer från CD måste kopieras till en mapp på datorns hårddisk, t. ex. C: \ XP filer . Om CD-skivan inte innehåller den senaste Service Pack, kan det laddas ner som en fil från Microsofts webbplats. Tillämplig snabbkorrigeringar eller plåster också laddas ner, tillsammans med alla nödvändiga drivrutiner som kanske inte finns på den ursprungliga Windows-CD. Dessa filer kan sparas i en separat mapp som C: \ XP uppdateringar .

slipstreaming processen kommer att kombinera innehållet i dessa två mappar till en enda ISO (. Iso) image. ISO-format kan brännas till CD för att skapa en ny startdiskett som innehåller alla de ursprungliga filerna plus uppdateringar. En av de mest populära sätten att göra detta är att använda gratisprogrammet slipstreaming ansökan nLite av Dino Nuhagic.

nLite är ett utmärkt slipstreaming program som tillåter användaren att peka och klicka sig igenom bricka skapande processen. Programmet kan skapa en ISO-avbild eller bränna slipstream filer direkt till CD. Dessutom nLite erbjuder ett brett spektrum av tweaking alternativ. Till exempel möjligheten att inkludera tema filer, ställa in standard tema, som Mappalternativ skrivbordet alternativ, upplösning och otaliga andra inställningar. OS installerar med inställningar pre-aktiverade, vilket eliminerar behovet att justera skrivbordet efter installationen.

Även om man kan ta lite tid att samla snabbkorrigeringar och andra filer du vill skapa en slipstreamed CD, det kan vara väl värt ansträngningen, särskilt för nätverksadministratörer. Microsoft ingår slipstreaming förmåga i Windows 2000, 2003, XP och Vista-operativsystem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.