Vad är Patchpaneler?

Patch panelerna är växel look-alikes huset kabelanslutningar. I en typisk installation består anslutning av en kortare kabel ansluten till den främre sidan av plåstret panelen och en längre kabel inkopplad baktill. På detta sätt kan patchpaneler i stället för annars dyra att byta utrustning.

Vi har alla sett exempel på patchpaneler i gamla filmer. Den telefonväxlar gamla är stamfäder till dagens patch paneler. Än idag är patch paneler används för telefonförbindelser. Patch paneler används också för dataöverföring, dock, och för ljud och video applikationer.

Förutom att ha olika längder av kabeln som ansluter till fram-och baksida, kan patchpaneler har olika typer av elektriska anslutningar som väl. Ett exempel på detta är en breakout box, som har individuella kontakter på framsidan som leder till en förening kontakten på baksidan, där alla de enskilda kablarna kontakten. Breakout rutor har vanligtvis ett jämnt antal individuella kontakter, men det är inte alltid fallet.

Patch paneler används också i datornätverk. Local Area Network (LAN) införliva patchpaneler genom att använda dem för att ansluta datorer i ett nätverk till varandra och till Internet. Ett annat nätverk använder patchpaneler är att ansluta ett LAN till ett Wide Area Network (WAN).

I alla fall, patchpaneler sänder signaler från en kabel till en annan utan förlust av signal eller data. Detta är en av de mer anmärkningsvärda funktioner patchpaneler. En annan är förmågan till förändring och utbyte de enskilda kablarna på framsidan. Patch paneler har sammansatta kontakter på baksidan som inte skiljer vilken signal som kommer från vilken enskild hamn.

Inte helt överraskande har programvara utvecklats för att bidra till att underlätta dataöverföringar som sker genom plåster paneler. Microsoft, inte heller överraskande, är ledande inom detta område, men andra tillverkare erbjuder programvara som används med patchpaneler också. Programvaran omfattar bland dess funktioner förmåga att övervaka dataöverföring signalstyrka, förändringar i temperatur och variationer makten i patchpaneler själva. De flesta patch paneler har redundant strömförsörjning bifogas i så att elavbrott inte leder till misslyckanden dataöverföringen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.