Vad är PacketHound?

PacketHound är ett verktyg som söker upp, övervakar och reglerar trafiken på Internet, särskilt vissa typer av trafik. Målet med PacketHound är att se nätverkstrafiken, över Internet eller ett lokalt nätverk (LAN) fortsätter att gå smidigt. PacketHound är ett särskilt användbart verktyg för nätverk som förlorar sig genom nedladdning av stora filer.

PacketHound, samtidigt som kanske är i en nischmarknad, fyller en ganska stor nischmarknad. En del universitet är särskilt lockade av vad programpaketet har att erbjuda. En av de saker PacketHound var avsedd att göra är att övervaka, och kanske begränsa om programmet ägarens val, nedladdning av mp3-filer. Studenter är bland de tyngsta downloaders av mp3-filer, framför allt i form av digital musik, vilket förklarar varför högskolor tycker att det är så tilltalande.

Dessa nedladdningar inte bara bromsa trafiken ner men också öppna universitetet till andra kostsamma ansvarsfrågor. Till exempel, om en universitetsstudent använder skolans nätverk för att olagligt ladda ner upphovsrättsskyddade filer, löper universitet risk att namnges i en rättegång tillsammans med den studerande. Vanligtvis är det större risk för att universitetet helt enkelt därför att eleverna ofta har mycket lite pengar. De advokater är mer benägna att se nyttan i att gå efter den leverantör som gjort nedladdningen möjlig än efter den person som faktiskt gjorde nedladdningen.

PacketHound är annorlunda än normalt brandväggsskydd, som använder en hamn-blockerande strategi för att blockera oönskade webbplatser. En hamn, i detta fall är en adress kopplad till ett program på en dator. Med relativt lite skicklighet kan portar ändras av dem som har kompetens för detta och därmed brandväggar kan avvärjas. PacketHound använder en annan strategi som inte är lätt att lura.

Exakt hur PacketHound verk är något av ett mysterium. Utvecklarna av mjukvaran har vägrat att säga hur den kan identifiera vissa typer av nedladdningar, men det är känt programvaran kan få information från begäran och svar flödet i nätverket. Att upprätthålla detta mysterium gör det också svårare att kjolen runt.

Om PacketHound upptäcker ett program paket som är förbjudet kommer det block som packet från att gå till sökanden. Istället kommer den att sända paketet tillbaka till datorn den ursprungligen kom från. Användaren får ett felmeddelande som säger "Connection reset av värden. " Eftersom PacketHound verk på nätet servrar och inte personliga arbetsstationer, användare som inte har kapacitet nätverksadministration har en mycket begränsad förmåga att omstörta den programvaran.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.