Vad är Multitrådning?

I en värld av datorer, multitrådning är uppgiften att skapa en ny tråd har genomförts inom en befintlig process snarare än att starta en ny process för att börja en funktion. I huvudsak är en uppgift för multitrådning avsedda att göra klokare användning av datorresurser genom att resurser som redan används som samtidigt utnyttjas av en liten variant av samma process. Det grundläggande konceptet för multitrådning har funnits en tid, men fick större uppmärksamhet eftersom datorer blev vanligare under decenniet av 1990-talet.

Denna form av tid-Division Multiplexing skapar en miljö där ett program har konfigurerats för att tillåta processer för gaffel eller delas upp i två eller flera trådar i utförandet. Den parallell exekvering av trådar inom samma program ofta är tippad som en effektivare användning av resurserna i datorsystemet, särskilt med skrivbords-och bärbara datorer. Genom att låta ett program för att hantera flera uppgifter med en multitrådning modell, har systemet inte att tillåta två separata program att inleda två separata processer och måste använda sig av samma filer samtidigt.

Det finns många förespråkare för multitrådning finns det också de som förstår den process som kan vara skadligt för uppgiften av beräkningar. Tiden skiva som ligger i ger en gaffel eller tråd till avstyckades från en pågående process anses av vissa att skapa situationer där det kan finnas vissa konflikter mellan trådar när du försöker dela cache eller andra resurser hårdvara. Det finns också viss oro över att effekten av multitrådning skulle kunna sänka svarstiden för varje enskild tråd i processen, vilket i praktiken motverkar helst besparingar som genereras av konfigurationen.

Men flertrådning fortfarande en av de livskraftiga alternativen i datorn multitasking. Det är inte ovanligt att en processor för att möjliggöra både multitrådning samt skapandet av nya processer för att hantera olika uppgifter. Detta gör att slutanvändaren alla fördelar sammanhang byter samtidigt på bästa sätt utnyttja tillgängliga resurser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.