Vad är Mousetrapping?

Mousetrapping är en teknik som används för att fälla en ovillig besökare på ett störande hemsida för att få maximal nytta av engångs-besök. Ett offer för mousetrapping oftast levereras till den felande webbplatsen via pagejacking, som uppstår när en surfare tror att han eller hon har klickat på en legitim länk, bara för att omdirigeras till en pornografisk webbplats.

Skrupelfria personer kan kopia högt uppsatt, legitima webbsidor, sedan lägga en bit kod som gör att potentiella besökare att landa någon annanstans helt. Dessa falska länkar hamnar i sökmotorer eftersom de stulna innehåll och speglar kod legitima sidor (bortsett från det omdirigering). En surfare kan inte säga om en länk är falsk eller inte förrän han eller hon klickar på den. Väljer att besöka en kamera återförsäljare, kolla bröllopsklänningar, eller visa en poäng för gårdagens spel, till exempel, och du kan hamna i "rött ljus" distrikt.

Pagejackers vet att ovilliga besökarna omedelbart försöka klicka ut av de störande webbplats, så de innehåller ytterligare kod för omdirigering som förhindrar att lämna, men i besökarens klick för att generera intäkter. Trycka på knappar som "back", "framåt" eller "nära" börjar en slinga, öppna en offensiv hemsida eller annons efter nästa, poppar upp banderoll efter banderoll i en kaskad av fönster. Detta är mousetrapping .

Som besökare blir mer och mer frustrerad försöker klicka ut, varje klick gynnar pagejacker. Denna olagliga verksamheten inte förlitar sig på återbesök eller skapa en trevlig upplevelse för besökaren, det är helt enkelt tänkt att utnyttja klick. I själva verket mousetrapping är en sorts elektronisk rån. Rånare inte förväntar dig att återvända, tar de allt de kan på plats. Filosofin bakom pagejacking är den samma.

Även vissa webbläsare och insticksprogram förhindra skript som orsakar öglor eller omdirigeringar, om du befinner dig pagejacked du kan undvika mousetrapping genom manuell inmatning av en legitim adress i URL (adress ) på din webbläsare. Ett annat alternativ är att klicka på ett sparat bokmärke eller en länk från din "Favoriter"-mappen. Undvik att klicka på fönstret eller banner knappar, även när de har en "Stäng"-knappen. Knappen Stäng som brukar en annan omdirigera knep.

Pagejacking och mousetrapping både kan undvikas genom att inaktivera JavaScript, men många användare föredrar att inte göra detta eftersom legitima webbplatser vidare använda JavaScript. Ett alternativ är att använda Firefox ™ webbläsare, som har tillgängliga add-ons för att förhindra scripting globalt, samtidigt som användarna aktiverar skript för särskilda platser. Webbläsaren är gratis och öppen källkod, liksom dess tillägg. Ett annat alternativ är att installera ett filter program som blockerar tillgången till webbplatser som innehåller stötande innehåll.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.