Vad är Mini Laptops?

En mini laptop, officiellt namngiven ett mobilt Internet enhet (MID) är en mindre version av den typiska laptop. Mini bärbara datorer är mycket små och har lägre vikt än normalt bärbara datorer, med många av dem som kommer in på ungefär 2 pounds (907 gram) och en del så små som pocketböcker. De har inte en hel del av extra funktioner ordinarie storlek bärbara datorer är kända för att ha, vilket innebär betydligt lägre prislappar för de flesta modeller. Vanligtvis kan de köpas för minst ett par hundra dollar mindre än vanliga bärbara datorer.

Mini bärbara datorer, även kallade netbooks, kan ge ett bra alternativ för de som reser mycket och vill ha en kompakt dator att ta på vägen med dem. Ofta är dessa datorer har batterier som varar i två till tre timmars drifttid, men en användare kan köpa ett batteri som varar längre. De har inte CD-eller DVD-enheter, så de är inte bra för att ta längs filmer och spel att njuta på vägen.

Studenter, de som spenderar en hel del tid på flygplatser, upptagen moms på det gå, och även de som bara gillar att använda datorer i deras lokala kaféer kan hitta mini laptops tilltalande. De tar upp mycket mindre plats än andra bärbara datorer, som tillåter användare att resa lätt, även sveper in dem i skuldra påsar, ryggsäckar eller portföljer. De kan dock inte hantera många av de uppgifter och användningsområden för vanliga bärbara datorer. Dessa instrument är avsedda främst för att surfa på Internet. De kan också användas för att skapa dokument och skicka och ta emot e-post.

Även mini bärbara får tilltalande eftersom de är så kompakta, det finns vissa nackdelar med att använda en. Till att börja med deras processorer är i allmänhet mindre kraftfull än de som finns i traditionella bärbara datorer. De har också mindre utrymme för lagring av dokument. För vissa kan tangentbord på dessa diminutiva datorer verkar för liten för stora vuxna fingrar, men detta kan inte vara för mycket av ett problem om de bara används sporadiskt.

skärmstorlekar på mini bärbara datorer är mycket små. Till exempel har en modell en 7-tums (17,78-cm) skärm, vilket kan leda till en hel del kisa för att se för många användare. Får dock inte vara ett stort problem så länge som användaren inte försöker använda mini-laptop som sin huvuddator. Även för dem som vill se en hel webbsida på sin laptop skärmar kan det vara bäst att välja en 8,9-tums (22,60-cm) skärm. Det är möjligt att hitta en mini-laptop med en skärm så stor som 10 inches (25,4 centimeter), men en större skärm normalt leder till en större och tyngre dator, andra saker kan lägga vikt också, som längre livslängd batterier och mer minne.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.