Vad är Magnetisk tejp?

utnyttjas som en lagringsenhet sedan början av radio, magnetband en extern lagringsenhet som kan användas för att göra kopior av ljud, video och data. Förutom lagring av data, har magnetband använts under åren för att behärska kopior av ljudinspelningar som skulle upprepas för vinyl, kassett, och på senare cd-format inspelning. Bandet är anställd med hjälp av en maskin kallad en bandenhet. Bandenheter köra magnetband under inspelningsprocessen och butiker bandet på en rulle för enkel hämtning.

Utseendet på magnetband är liknande i alla dess inkarnationer. Bandet är en enkel remsa av plast som är mycket smal i utseendet. En tunn oxid beläggning på plasten gör det möjligt för bandet att bevara elektroniskt krypterade data som kan vara allt från röst till ljud till data information. Detta gör magnetband en idealisk metod att säkerhetskopiera kunddatabaser genererade dator detalj och fakturering databasinformation.

Många företag använder magnetband för att skapa säkerhetskopior av program och databaser som är nödvändiga för driften av företaget. Ofta är säkerhetskopieringen inspelningar som gjorts efter det att verksamheten dagen är slut. I händelse av att företaget är verksamt dygnet runt, är det inte ovanligt att magnetband säkerhetskopiering påbörjas vid midnatt, vilket skapar ett register över alla aktiviteter fram till och med innevarande kalenderdag. Magnetband säkerhetskopior bidra till att säkerställa att om huvuddatorn minnet blir obrukbart av någon anledning, kan viktig information återställas med hjälp av säkerhetskopian.

Även ett brett utbud av alternativ datalagring finns tillgängliga idag, fortsätter magnetband att vara ett populärt alternativ när det gäller att säkerhetskopiera datorsystem minne. Den rullar med magnetband är relativt lätta att lagra och kan märkas för snabb hämtning vid behov. Många företag väljer att behålla en bank av magnetband kopior utöver utnyttja online datalagring och andra sätt att skapa säkerhetskopiering av systemet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.