Vad är MAC Översvämningar?

MAC översvämningar är en metod som kan användas för att påverka säkerheten protokoll för olika typer av switchar. I huvudsak överflöd MAC översvämmar nätverksväxel med datapaket som stör den vanliga avsändare till mottagare flödet av data som är gemensam med MAC-adresser. Slutresultatet är att hellre än data som passerar från en viss hamn eller avsändare till en specifik mottagare, är data utsprängd i alla hamnar.

Grunderna i MAC översvämningar börja med en förvanskning av översättningen tabell som är del av funktionen i nätverks-switch. När fungerar korrekt, kommer tabellen kartan varje MAC-adress som finns på nätet. Varje MAC-adressen är kopplad till en fysisk port på nätverks-switch. Detta tillvägagångssätt gör det möjligt att utse en särskild och enda uppsägning för data som sänds över nätverket.

Genom översvämningar strömbrytaren med datapaket, är översättningen tabellen kastas i otakt och anslutningen mellan hamnarna och specifika MAC-adresser är förstört. Istället är alla data som är avsedd för en enda MAC-adress skickas nu ut på alla portar i samband med nätverket. Detta innebär att någon typ av data som var avsedd för en enda adress tas emot av flera adresser.

En del av störningar processen för MAC översvämningar skapar ett tillstånd där minnet kapacitet switch som har anslagits till dessa punkt till punkt överföring av uppgifter är snabbt förbrukas. När minnet som avsatts för denna typ av överföring är inte längre tillgänglig, meddelanden spiller över och minneskapacitet som används för gruppmeddelanden utnyttjas. Samtidigt drar protokoll för att skicka gruppmeddelanden spelar in, så att meddelandet ska skickas ut till många poäng i bestämmelsemedlemsstaten.

MAC översvämningar kan vara ett bra sätt att få tillgång till alla typer av data, inklusive system lösenord, skyddade filer och även e-post och snabbmeddelanden konversationer. På grund av den säkerhetsrisk som MAC översvämningar utgör, kan många växlar i dag konfigureras för att antingen ge extra säkerhet till specifika MAC-adresser, eller till och med stänga av strömbrytaren vid för mycket data flödar in i en viss hamn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.