Vad är Internet Slang?

Internet slang innehåller uttryck i förhållande till nätverksteknik och datorer i allmänhet. Även slang vanligtvis hänvisar till ord som är specifika för en grupp, klubb, sport, hobby, eller ens en generation, i ordets vidaste bemärkelse Internet slang ingår också emoticons eller enkel grafik skrivas med tangentbord stroke. Den vanligaste av dessa är den "leende" som produceras av ett kolon representerar ögon och en höger parentes representerar ett leende, läs sidled. Förkortningar är också en del av Internet lexikon.

Många Internet slang uttryck kombinera nätverksverksamhet villkor med reella termer för att hänvisa till särskilda typer av Internet-användare. Några exempel följer:

 • Internaut (Internet + astronaut) : En veteran onliner med akademisk kunskap om Internet.

 • Cybernaut (cyberrymden + astronaut) : En person skickliga på online gaming samhällen som involverar virtuella världar, simuleringar (Sims) och cyberrymden i allmänhet.

 • Digerati (digital + Illuminati) : Någon bevandrad i digital teknik.

 • netizen (Internet + medborgare) : En medborgare av Internet, eller en entusiast av communitys såsom USENET nyhetsgrupper eller webbforum.

 • Internetanvändare (World Wide Web + surfare) : Alla som bedriver surfa.

 • Emoticons (Känslor + ikoner) är ännu en typ av Internet slang. Dessa enkla tangentbord bildsymboler kan peppar texten för att markera tonfall, så att ett skämt, till exempel, kommer att uppfattas som sådana. Med en uttryckssymbol en kan indikera ilska, skratt, retas, gråt, sorg, överraskning, sarkasm, förlägenhet och många andra känslor.

En ersättare till emoticons är Internet-relaterade akronymer. I detta fall stenografi blir ett slags Internet slang. Skrattar högt blir LOL , vad jag är orolig blir AFAIC och om du vet vad jag menar är förkortas till IYKWIM . Det finns bokstavligen hundratals av dessa förkortningar.

uttryck som "nörd" och "nörd" kan också ses på Internet slang, även om de särskilt betona kunskap om datorer. "Newbie" är slang för någon känner till vad han eller hon är företag, vare sig det in i en ny gaming community eller bygga en dator för första gången. Som nybörjare kan vara mycket goda kunskaper i områden utanför den nyligen genomförts vållar eller jämnt grön.

Andra typer av Internet-slang låna kränkande ord från den verkliga världen och använda dem på den community. Ett "troll" till exempel, är någon som bortser netikett i en nyhetsgrupp, forum eller chat-rum genom att försöka starta argument eller ordkrig -mer Internet slang för heta diskussioner att tappar vi kontrollen i personlig attacker.

I vissa online-grupper eller sändlistor Internet slang utvecklas som är specifikt för gruppen eller ämnet. Per netikett, en förteckning över dessa förkortningar och deras betydelse bör finnas i gruppens vanliga frågor (FAQ).

i nätverk och dess teknologier växer kommer Internet slang fortsätta att utvecklas. Många webbplatser arkiv allmänna listor för netizens att hänvisa till, tillgängliga via en sökmotor.


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.