Vad är Hybrid Drives?

Hybrid-enheter är en ny generation hårddiskar som innefattar stora buffertar flash-minne för ökad prestanda. Samsung Electronics och Microsoft Corporation arbetar tillsammans för att få den första hybrid drivar till marknaden genom det sista kvartalet av 2006. De flesta datoranvändare är bekant med flashminne från dess tillämpning i minnen, även kallad nyckel enheter. Flash-minne har flera betydande fördelar framför den snurrande tallrik teknik konventionella hårddiskar. Hybrid enheter dra nytta av dessa fördelar.

Genom att låta en stor kapacitet flashminne buffert, hybrid drivar karta komplett sektorer av hårddisken till flashminnet. Dataöverföringshastighet är snabbare, eftersom tillgång till information innebär inte hitta uppgifter om spinning fat. Sektorer mappas till bufferten beroende på användningsfrekvens, men användarkonfigurationsfiler kan också iakttas.

Hybrid-enheter förbrukar mindre ström genom att hålla data som används ofta i flashminnet, som sträcker sig värdefull batteritid i bärbara datorer och bärbara datorer. Platters spinn bara upp när en fil som behövs eller ett program inte redan i minnet. När bufferten är full är det skrivs till hårddisken och tömde och därigenom göras tillgängliga igen.

En annan fördel med hybrid-enheter är att de genererar mindre värme, vilket flashminnet inte har några rörliga delar. Detta är särskilt betydelsefullt för bärbara datorer, men kommer att gynna stationära och överklockare också. Andra viktiga fördelar med hybrid drivar är att flashminne är icke-flyktigt-buffertarna inte behöver ström för att bibehålla deras innehåll. I händelse av ett strömavbrott kommer flashminne behålla varenda knapptryckning. Hybrid-enheter bör även minska avstängning och stöveln upp tid till ca en sekund.

Hybrid-enheter planeras att vara helt förenligt med Microsofts nya operativsystem, Vista . De utgör ett steg mot framtiden minnen som kommer att eliminera snurrande tallrik helt och hållet. Dessa enheter har redan visats på mässor, men är kostnadseffektiva oöverkomliga just nu. Konventionella hårddiskar är så billiga att flash-enheter inte kan konkurrera på ett lönsamt sätt tills tillverkningskostnaderna minska. Vissa insiders förvänta att detta ska ske senast 2008.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.