Vad är FailWhale?

FailWale är en illustrerad bild av en val som hölls upp av en flock fåglar. Det är kanske mest känt anställs under perioder med driftstopp av sociala nätverk Twitter, som tillåter användare att lägga fram och dela med korta meddelanden kallas i dagligt tal som "tweets. " Även om FailWhale inte var speciellt avsedd för Twitter, har det kommit att bli så nära samband med den tjänsten att många människor är omedvetna om den stora fiskens ursprung och formgivare.

Grafisk formgivare Yiying Lu skapade FailWhale, ursprungligen skicka den till en webbplats som tillåter illustratörer och fotografer att sälja kreativ kreativa licenser för sitt arbete till personer som behöver lager grafik. I mars 2008 var Twitter designers tydligen drabbats av design, och de antog den för ett av sina meddelanden server nere så att användare av webbplatsen skulle ha något att titta på medan servern överbelastning problem löstes.

Inledningsvis , utformning hade ingen formell titel, men inom några dagar av sina adoptioner hade användare började vardagligt tal kallar det den "Underkänd Whale" eller "FailWhale," hänvisning till en populär Internet meme byggts upp kring ordet "misslyckas. " Flera Twitter användare verkar har börjat använda namn samtidigt, med ett fåtal stora Twitter-flöden populärvetenskaplig namnet, vilket kan göra att spridas som en löpeld.

Twitter personal kan vara mindre än nöjd med FailWhale och vad det står för, men det har fått sin egen fan club och innerliga skara av fans. Den FailWhale har en egen Twitter-flöde, webbplatser fläkt, och grupper fläkt på andra webbplatser för sociala nätverk, tillsammans med en rad varor som t-shirts, klistermärken och väskor. När Lu insåg popularitet FailWhale släppte hon också illustrationer av val flickvän, Eva Whale tillsammans med andra versioner av FailWhale för att tillfredsställa den stora fiskens fans.

Detta ikoniska bilden också pekar på ett allvarligt problem som upplevs av många populära webbplatser som server trafiken överstiger systemets förmåga att hantera trafik, vilket gör att webbplatsen inte fungerar till dess att problemet kan lösas. Användare förväntar sig tjänster som Twitter finnas tillgängliga vid alla tidpunkter, och de är ofta oerhört frustrerade och irriterade av driftstopp, även om dessa perioder är korta. För Twitter användare, FailWhale fan klubbar är ett sätt att få utlopp för frustration i väntan på plats att återvända till funktionalitet, men de flesta användare skulle förmodligen vara helt nöjd aldrig se FailWhale i aktion igen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.