Vad är Data Recovery?

Data recovery innebär återställa tillgång till data som verkar vara förlorad på grund av skada eller fel på någon typ av elektronisk data lagringsmedium. Det finns olika typer av metoder data återhämtning som kan användas i händelse av någon form av systemfel eller skada på hårddiskar, band förvaring och diskett eller CD-skivor.

I händelse av en serverkrasch eller hårddiskfel, kan förlusten av data förödande för ett företag. Detta gäller särskilt om det inte har funnits några försök att arkivera viktiga data på band, skivor eller online lagring av data. Lyckligtvis finns det ofta metoder som ett informationssystem tekniker kan använda för att rädda data från skadade enheter. Beroende på hur allvarlig situationen, att bara byta ett kretskort med en ny kommer att vara tillräcklig för att korrigera problemet. En annan möjlig lösning är att ersätta den läsa /skriva huvudenheten, som kan vara allt som krävs för att uppnå tillgång till lagrade uppgifter. En kvalificerad IT-professionella kan också försöka utvinna hårddisken skivorna från en verkningslös driva och infoga dem i en kompatibel enhet. En sak att tänka på är att dessa möjliga metoder för dataåterställning brukar innebära att befintliga garantier på utrustningen, eftersom de kräver bryta sig in i höljet.

När det gäller att försöka återskapa data från servrar som har låst eller har skadats på något sätt, kan det vara nödvändigt att teckna kontrakt om tjänster av ett företag som specialiserat sig på dataräddning. Generellt sett är det möjligt att skicka den fysiska enheten eller server till bolaget för en utvärdering. Företaget kommer att avgöra om det är möjligt att extrahera data från den skadade enheten, samt hur många av de uppgifter som faktiskt kommer att användas. Efter bestämning av vilka kan uppnås, kommer tjänsteleverantören lämna en offert till kunden. I allmänhet kommer detta citat innehålla en avgift som kan vara i tusentals dollar. Men när det noterade priset är jämfört med den tid och resurser som skulle medverka i återuppbyggnaden av data från andra källor, kan kostnaden snabbt ses som minimala.

Data recovery är en process som företag och privatpersoner bör undvika om möjligt. Att se till att schemalägga regelbundna säkerhetskopieringar av uppgifter om alla system, inklusive en server kommer att omedelbart ersätta enklare, snabbare och betydligt billigare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.