Vad är CAD-modellering?

CAD modeller används av många designers att skapa detaljerade datoriserade modeller av föremål innan de fysiskt produceras. CAD står för datorstödd konstruktion. Ingenjörer, arkitekter, och även konstnärer använder datorer för att hjälpa dem designprojekt. Datorer ger dem möjlighet att visualisera sina konstruktioner och konfrontera problem innan de har förbrukat någon av de resurser som krävs för att sätta dem i fysisk form.

CAD-modellering tar sig många olika former beroende på typ av projekt. Vissa modeller är enkla tvådimensionella representationer av olika åsikter i ett objekt. Andra är utarbeta tredimensionella tvärsnitt som visar varje detalj i någon stor omfattning. Vissa CAD-modeller är även animerade, som visar hur alla delar av modellen arbetar tillsammans för att slutföra sin uppgift.

Många olika yrkesgrupper använder sig av datorstödd design. Det är en viktig industriell konst inblandade i bilindustrin, flygindustrin, proteser, och konstnärliga mönster. Användning av CAD-modeller är kraftigt utbredd, allt från stolar till raketer kan utformas med hjälp av datorprogram. Bland andra titlar, är CAD modellbyggare kallade CAD apor, designers och digital information ingenjörer.

CAD började som en elit, kunskapsintensiva designen tillgänglig endast för dem med pengar och stor ingenjörskonst och datorkunskap . Under loppet av dess liv, har arbetat sig fram till datorn. Nästan alla som har tillgång till en dator kan få den programvara och färdigheter som krävs för att göra enkla CAD-modeller.

College ingenjörsutbildningen lägga stor vikt vid undervisning i CAD-modellering. Det är en nödvändig färdighet för de flesta ingenjörer och maskiningenjörer tycker att det är särskilt värdefullt. Tidigt lär sig eleverna grunderna i CAD-programmets gränssnitt och hur man tillämpa sina kunskaper på specifika mönster. I mer avancerade klasser, lär de sig den invecklade tredimensionella modellering och animering.

Ett CAD-modellerare kan enkelt ersätta flera penna och papper projektörer. CAD-modellering ger en väsentligt snabbare och effektivare designarbete. CAD-program kan dock vara mycket dyrt. Utbildning för CAD-konstruktörer kan också bli dyrt. Därför är säljarna av CAD-modellering tekniken ständigt arbetar mot billigare, mer tillgängliga för programvaran.

Den mekaniska processen är en lång och komplex, och CAD-modellering har haft en djupgående inverkan på process utveckling. Först måste en allmän uppfattning göras för att lösa ett specifikt problem. Därefter är CAD-modellering används för att utarbeta detaljerna i modellens design. Vid ett tillfälle skulle detta steg ha inneburit flera upphovsmän göra tiotals skisser och diagram till en fulländad modell skulle kunna utformas. Nu kan en enda CAD-fil göras, redigeras och ständigt tweaked tills objektet är klar för produktion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.