Vad är Blog Marketing?

blogg marknadsföring är en relativt ny form av Internet-marknadsföring som bygger på bloggar som fordonet av reklam. Eftersom bloggar är så bra på att locka trafik sökmotor, och eftersom deras format lämpar sig för dem som uppdateras ofta och lätt, har många små företag och företag fann blogg marknadsföring för att vara ett idealiskt sätt att hålla kontakten med sin kundbas och öka deras sökmotorn exponering på samma gång. Blogg marknadsföring såg på som en av hörnstenarna i en stark internet reklamkampanj, och har dessutom blivit ett viktigt redskap för kundrelationer och PR.

i sin kärna, bloggar är bara webbplatser som visar information på ett särskilt sätt. På grund av den robusta backend-uppdatering system, dock lämpar de sig att uppdateras av medlemmar i ett bolag eller marknadsföringsteam lätt och snabbt. Och på grund av ett starkt integrerat kommenterar system, uppmanar de kunder delaktighet, feedback, och viral marketing. Av dessa skäl är de inte bara betraktas som ett starkt komplement till en befintlig företagets hemsida, men på många sätt en större kraft när det gäller att nå ut till nya och befintliga kunder.

Många företag använder bloggen för försäljning eftersom det är relativt lätt att dra till sig inkommande länkar från andra webbplatser. Även om många webbplatser kan vara ovilliga att länka till ett företags webbplats, en blogg ofta känns mycket mer mänsklig och intressant, och därför andra bloggar och kataloger på nätet kan vara bra att länka till den. Detta löser ett av de stora dilemman för företagen försöker att anpassa sig till världen av online-marknadsföring, där ofta den bästa reklamen inte kommer i form av betalda annonser, men muntligen och direkt länkning.

För att framgångsrikt kunna utnyttja blogg marknadsföring är det nödvändigt att först skapa en blogg som är intressant att en bred bas av Internetanvändare. Många företag har upptäckt att genom att ge sina anställda en relativt fri röst i diskussionen liv på företaget, de skapar resurser människor fascineras av. Att se det inre arbetet i stora företag är spännande för många människor, och en blogg ger en till synes ocensurerade utsikt den världen. Andra företag har sina verkställande direktörer, ekonomichefer, eller ordförandena inlägg på en blogg, så att personerna en utsikt från toppen.

Förutom reklam, erbjuder blogg marknadsföring också en fantastisk möjlighet att nå ut till kunder. Lanseringar, till exempel, kan meddelas på en blogg, genast informera bloggar regelbundna läsare, och ge dem en enkel plats för att länka till i sin egen kommunikation, skapa en potential för buzz att bilda inom några timmar av en produkt ut handlingar, eller även före det. Blogg marknadsföring fordon kan också fungera som PR-fordon, som miscommunications eller problem med den offentliga kan lösas direkt på en blogg, och tonen och känslan av bloggar ger dem att känna mycket mer personlig än en vanlig pressmeddelande.

människor som är intresserade av blogg-marknadsföring kan också lockas att delta aktivt i verksamheten genom direkt återkoppling. Kommentarverktyg på bloggar tillåta användare att ge sina synpunkter omedelbart om allt från nya produkter sjunker till nya reklamkampanjer, till stora förändringar på företaget. Detta är inte bara en form av uppsökande verksamhet, men också fungerar som ett fartyg för företag att få nya idéer, och fri och omfattande marknadsundersökningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.