Kan jag Titta på TV Online?

Om du har missat ditt favoritprogram för att du saknar en digital videoinspelare (DVR), eller om du glömt att slå på din DVR, ta hjärta. Chanserna är du kanske kan hitta visa online. De flesta nätverk erbjuder nu möjligheter för människor att titta på TV på nätet, åtminstone med deras mest populära föreställningar. Ibland visar sämre till i betyg är också tillgängliga, eftersom de kan skapa en större fans om de är tittade online. Du kan också titta på delar av program online via sajter som YouTube, men ibland, titta på tv på nätet på icke-webbplatser faktiskt bryter mot upphovsrättslagen.

När Internet-anslutningar har blivit snabbare, har förmågan att se på TV på nätet blir mycket mer praktiskt genomförbar. Men vid denna punkt, kan du inte plocka upp en TV-guide och titta på TV online enligt det ordinarie schemat, men vissa tror att vi inte är långt från detta framsteg. Insatser för att konvertera alla TV till online-tittande, samt insatser för att översätta Internet-tjänster till TV, har pågått i åratal. Inom en snar framtid, kanske du kan titta på samma visar att är vädring på TV, på strömmande video på nätet.

Du kanske inte kan se på TV på nätet utan att betala. Mycket populär visar t. ex. Lost kan debitera dig för podcast versioner av showen. Program som visar upp på premium kanaler som HBO är inte heller gratis. Men den genomsnittliga serien kan vara tillgängliga på Internet, via nätverkets webbplats, för ingen kostnad.

Du behöver dock sitta igenom reklamavbrott, och oftast inte kan snabbspola genom dem, som du kan göra med en DVR. De goda nyheterna är att dessa bryter ofta mycket kortare än de som erbjuds på ordinarie TV. Ofta sponsorer bara en annonsör showen, så reklamavbrott är mycket mindre påträngande än de är på "vanliga" tv.

I dessa tidiga med att erbjuda vissa visar på nätet, många undrar om de nätverk som försöker att klura ut hur man gör detta mer lönsamt. I slutändan finns en god chans att näten kommer att hitta ett sätt att ladda tittare i populära visar istället för att erbjuda möjligheten att titta på TV online gratis. Det kan också vara någon konflikt till nätet om gratis-tv blir för populär. Om du kan titta på TV online med färre reklam, varför sitta ner för att titta på vanlig TV över huvud taget?

Många teoretisera att Internet-TV inte kommer att ersätta hem TV. Om du inte har en stor datorskärm, det är helt enkelt inte så bekvämt att titta på TV online. Små bärbara datorer kommer inte att ersätta den senaste enorma platt eller plasmaskärm, och framför allt familjen program skulle vara svårt att titta på många av de mindre datorskärmar. Men för nu, om du verkligen sparka dig själv att du missade ditt favoritprogram, kollar med nätverket webbplats. Du kan behöva betala för privilegiet att komma ikapp, men också kan ha tur och få titta på TV online gratis, med minimal kommersiell avbrott.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.