Hur får jag en T1-linje?

Få en T1-linje är ett bra sätt att ge ökad funktionalitet i produktivitet för din verksamhet. Dessa rader är en av de snabbaste förbindelserna till Internet och röst tillgängliga. Medan de kan kosta en hel del pengar, är de också kan ersätta flera telefonlinjer och andra dataanslutningar. Därför är T1-linje ofta vara en lämplig lösning för många affärsmiljöer, men opraktiskt för de flesta hemanvändare.

Första steget för att få en T1-linje är att avgöra om ditt företag verkligen behöver en sådan linje. Om du har flera telefonlinjer som du betalar, och du har Internet, en T1-linje kan vara en övervägande. Detta gäller särskilt om den bandbredd du för närvarande har för dina data processer inte är tillräcklig, och ofta förlorar sig.

För det andra, när du väl bestämma att du behöver en T1-linje måste du kontrollera med din lokala leverantörer. Inte alla Teleföretag erbjuder T1 anslutningar, särskilt på landsbygden. Även om många leverantörer kan utmärka sig på andra metoder för höghastighetsinternet, är T1 linjer ofta som mer av en specialitet produkt, och kanske inte har så mycket efterfrågan på marknaden i ditt område. Det är vanligtvis inte ett problem i väl befolkade områden.

Om du hittar leverantörer som erbjuder en T1-linje, så ska du jämföra fördelar och priser, speciellt om du har fler än en leverantör i ditt område. Vidare jämföra en T1 med ditt nuvarande tjänst eller tillgänglig uppgradering, kan också hjälpa dig att avgöra om det totala priset är värt det för dig. Tänk på att en T1-linje kan ofta köra flera hundra dollar eller mer, beroende på området.

Nästa steg är att ringa företaget och begär tjänsten. Ofta kommer företag kräver ett kontrakt för att säkra ett visst pris. Efter det att kontraktet löper ut får priset förblir detsamma, eller justeras efter företagets behov. Du har då möjlighet att godkänna de nya villkoren, eller söka efter andra tjänsteleverantörer.

Även en T1-linje kommer att kräva särskilda anslutningar, både för anslutning till Internet och telefon. Det finns en ruta att linjen går i, oftast kallat ett modem, men det mer korrekt kallas en kanal serviceenhet /data serviceenhet (CSU /DSU). Detta är en standard utrustning som följer med nästan alla typer av höghastighetsanslutning till Internet, men installationen kan vara dyrare för T1 service, beroende på leverantören. Därifrån kan du köra en Ethernet-kabel till din dator eller använda en trådlös router.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.