Vad är webbmallar?

En web mall är ett i förväg utformad webbsida som bara saknar innehåll och bilder. Webb mallar minska eller eliminera behovet av en professionell hemsida designer. Många grundläggande webbmallar är gratis på nätet, medan andra har ett rimligt pris jämfört med kostnaden för att hyra en studio webbdesign. Webbsida ägare kan söka för webb mallar som tilltalar dem genom att titta på bilderna på säljarens webbplatser. När du väljer ett webb-mall, kommer ägaren vill vara säker på att den har den funktionalitet som krävs, som webb-mallar variera.

Det första steget i att skapa en webbsida är att utforma en layout. Detta kommer att innebära att välja olika teckensnitt, ramar, grafik, ett färgschema och grundläggande funktionalitet. Nästa steg är att skapa denna design i en HTML-redigerare, som kan kräva en hel del skicklighet. Det sista steget är att lägga till innehåll-den verkliga text och bilder.

En web mall tar hand om de två första stegen automatiskt. Genom att ladda mall till en HTML-redigerare, text och bilder kan läggas till färdiga sidor. Vanligtvis ett antal sidmall alternativ finns tillgängliga.

Priserna på mallar varierar beroende på graden av komplexitet. Även mallar något spindelväv bara genom hemsidan och dess teckensnittsuppsättning. Användaren måste skapa alla ytterligare sidor.

För dem som har en gedigen kunskaper i HTML, upprepning hemsidan sedan redigera den kan fungera som en mall för ytterligare HTML-sidor kan vara genomförbart. För dem med mindre avancerade HTML-kunskaper, utökade mall paket som kommer med hemsidan och ett extra HTML-sida är vanligtvis tillgänglig. Den ytterligare sida kan kopieras och kommer att kräva mycket lite redigering.

Användare utan HTML kunskaper kanske vill anställa en webbdesigner. Dessa experter kan ladda text och bilder i mallen och skapar några kompletterande sidor. Detta kommer fortfarande att vara en stor besparing över att ha webbdesigner skapa hela webbplatsen. En webb-mall kan kräva ytterligare programvara som Adobe ® Photoshop ®, så se till att kolla innan de köper en mall. Alla webbmallar kommer att kräva en HTML-editor för att lägga till text och bilder.

Om skaparen är orolig för att med hjälp av en mall, han eller hon inte kommer att få en unik hemsida, kan han eller hon vill överväga att över en halv miljard webbplatser finns, och otaliga mallar finns tillgängliga från olika leverantörer. Oddsen är nästan astronomiska som en surfare skulle besöka två webbplatser som använder samma mall. Dessutom är grafiken och innehållet kommer att anpassa mallen till viss del, och med minimala kunskaper i HTML är det lätt att anpassa mallen ytterligare genom att ändra färgschemat eller teckensnitt.

Samtidigt som HTML-redigerare är tillgängliga för alla, några kan investera mycket tid som krävs för att lära sig avancerad webbdesign. Detta område har blivit allt mer komplicerat med skriptspråk som kan utföra olika uppgifter, plug-ins som kan lägga imponerande effekter, och en hel rad HTML-verktyg som kan lägga till funktionalitet för besökaren och webmaster lika. Webb mallar försök att göra prisvärda proffsiga webbplatser tillgängliga för alla, och de bara kan vara nyckeln till GEt en webbplats från marken och kör!


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.