Vad är virtuellt minne?

Virtuellt minne finns bland alla datorsystem för drift och det ger vissa praktiska fördelar för PC-användare. Alla datasystem har sina egna RAM (Fysisk Random Access Memory) som ofta varierar från 64 till 256 megabyte. När virtuellt minne används, kan systemet användarna fortsätta att arbeta utan att behöva tänka tillgången på datalagring eller minne mättnad. Det är ofta behandlas som logiskt minne och ger användare tillgång till en större volym av minne, som ger dem möjlighet att använda fler program samtidigt.

Med virtuellt minne är systemet kunna söka efter program på RAM som inte används och kopior samma på hårddisken. Som en följd av detta är mer utrymme skapas på RAM-minne och nya program kan laddas som måste omedelbart användas. Hela processen sker automatiskt och användaren behöver inte klicka på någonting. Det fungerar genom att dividera adressrymden av ansökan programmen till flera mindre sidor. Dessa mindre sidor är 4K byte sidor, alla med olika virtuellt minne adresser.

Personsökning är den process genom vilken vilande (ej-i-nuvarande användning) virtuella sidor sparas på hårddisken och sedan återställs till riktiga minnet när användaren behöver för att driva en viss tillämpning. Page tabeller används av datorer operativsystem tillfälligt för att spara kartläggning av detta växla mellan de virtuella adresserna till de olika applikationer och fysiska adresser (RAM). Den del av hårddisken där sidorna är tillfälligt sparas kallas en sida fil.

Möjligheten att spara dessa tillfälliga adresser på hårddisken inte är beroende av begränsningar i RAM ensam. Det finns en automatisk beräkning av den tillgängliga sida arkivera också. Således system som har mindre RAM skulle behöva ha större filer. Som ett resultat är det nödvändigt att se till att storleken på sidan filen har fastställts till högsta möjliga värde.

Alla operativsystem har sina egna Personsökning tillsynsmannen att hantera sidan borden. Personsökning tillsyn är mycket effektiva för att söka efter filer i fysiskt minne som är de minst används och kan användas för att byta med virtuellt minne filer. Det finns dock några sidor som inte kan bytas ut och kallas icke-växlingsbart eller bosatta sidor.

Ett datasystem med virtuellt minne har tillgång till ett mer ekonomiskt sätt att skapa mer lagringsutrymme. Hårddiskutrymme är mycket billigare än RAM-chips som är installerade i datorn. Genom att använda virtuellt minne, behovet av att uppgradera /lägga till RAM undviks.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.