Vad är sökord stoppningsändamål?

sökord fyllning är en praxis som webmasters laddar sina sidor med exempel på vanliga sökte sökord. Praxis är att dirigera trafiken till webbplatsen genom att höja webbplatsens rankning i sökresultaten, i hopp om att öka webbplats inkomst. Däremot kan nyckelord fyllning vara ett oklokt val, många sökmotorer straffa för sökord stoppning, och de använder komplexa algoritmer för att upptäcka tecken på sökordet fyllning, även när det är skickligt gjort.

Det mest uppenbara exempel på detta praktiken skulle vara att sätta in sökord i ett textblock. Ofta tar författaren tid att göra texten ser någorlunda rimliga, i hopp om att undvika bestraffning av en sökmotor. Till exempel, om den webbansvariga visste att sökordet "elaka geten" var vanligt sökte han eller hon skulle försöka ladda den på en sida så många gånger som möjligt.

Oftare är nyckelord fyllning utföras genom att dölja sökordet, så besökarna inte ser det, men sökmotorer. Nyckelord kan döljas i metataggar, och de kan också vara inbäddade på en sida, i text som är samma färg som bakgrunden så att den är osynlig för användaren, eller i mer listig sätt. I många fall, vilka sökord inte ens relaterade till innehållet på webbplatsen, de är bara konstruerade för att höja sökning ranking så att användarna besöker, genererar reklamintäkter. Medan vissa belopp sökord stoppningsändamål anses legitimt och till och med smart sökmotoroptimering (SEO), webmasters som går överbord ger praktiken ett dåligt namn.

Innan sökmotorer wised upp till praktiken skulle de återvänder fyllda webbplatser när användarna sökte på vanliga sökord. Användare skulle kunna tro att platsen var relevant, eftersom det var i den första sidan med sökresultat, och de skulle klicka på länken. I bästa fall kan anläggningen vara ett gäng nonsens med varvat annonser, i värsta fall kan det ladda skadlig programvara på användarens dator. I praktiken kan vara mycket frustrerande för människor som försöker surfa på webben för information, och som ett resultat, sökmotorer raffinerade sina algoritmer för att använda ett antal markörer vid fastställandet av hur relevant en webbplats är.

De flesta sökmotorer kommer att flagga webbplatser med ett ovanligt högt antal sökord terming dem spam, snarare än legitima webbplatser, vilket leder till den alternativa slanguttryck "spamdexing" att referera till sökordet fyllning. I fallet av "elaka geten" ovan finns det egentligen bara så många gånger att en sådan fras skulle nämnas i en legitim webbsida artikel, om en sökmotor hittade 40 förekomster av ordet på en enda sida, kan det utgå från att Sidan hade varit fyllda.

Som en variation på sökord fyllning, ställa webmasters samma plats upp på flera domäner. Medan spegling en webbplats är ett helt rimligt sätt att hantera stora volymer av webbtrafik, 20 platser reklam sportutrustning i exakt samma text inte nödvändigtvis är legitima. Webmasters kan också använda dessa platser för att skapa länkar, som också kan öka sökmotor ranking. Som ett resultat av denna metod, många sökmotorer ser på källan länkar till en webbplats för att avgöra om de är giltiga, eller bara spam verktyg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.