Vad är sökord densitet?

Ett sökord är ett ord eller en fras som noga beskriver ämnet för ett dokument. Till exempel om en webbsida ägnas åt afrikanska lejon, då lejon , lejon, afrikanska lejon, och afrikanska lejonet skulle alla sannolikt utses som sökord. Sökord densitet är den procentuella andelen ord i ett dokument, artikel eller webbsida, som är nyckelord. I det tidigare dagar av Internet, sökmotorer används främst sökord densitet att rangordna sidor om ett ämne, vilket leder många till peppar webbsida text med så många nyckelord som möjligt.

Att upptäcka sökord densitet av en sida eller artikel, dividera det totala antalet ord med beloppet gånger sökordet används. Om sökordet lejon dök 10 gånger i en artikel i 100 ord, sökord densitet skulle kunna beskrivas som 10%. Formeln för sökordsfraser kan vara något mer besvärlig, eftersom i stället för att räkna frasen som en sikt är det räknas av enskilda ord. Således, om uttrycket afrikanska lejon förekommer 10 gånger i en 100 ord artikel kan den anses av vissa sökmotorer har en densitet på 20% i stället för 10%.

Eftersom webbsidor eller artiklar med en extremt hög sökord densitet ofta betraktas som spam, kommer vissa sökfilter straffa rankningen av en sida om densiteten är för hög. Generellt flesta sökmotorer tycks tillåta en högst cirka 5% sökord, även om det varierar något mellan olika företag. Använda mängder av sökord för att försöka höja betyg är ofta som sökord stoppningsändamål , och bör undvikas på grund av fyllning påföljder.

En annan anledning att hålla sökord densitet relativt låg är att skapa estetiskt tilltalande och lättläst material. Enligt många verk om grammatik och stil på engelska, bör författare noga med att undvika att använda samma ord eller en fras inom samma 10 ord. Följa denna enkla regel kan bidra till att förhindra överanvändning av sökord.

Även sökord ändå spela en del i verksamheten sökmotor, är de inte längre är den primära källan för sidan rankning. Vissa sökmotorer fungerar som en reklambyrå, och kunder betalt för hög ranking. Andra använder populariteten av platsen för att fastslå söka rangordning, och kommer att belöna de högsta platserna till webbplatser att publicera mest träffar under en viss period.

Om matematik ordet räkning är för svårt eller tidskrävande, kan sökord densitet bestämmas genom att använda online-verktyg. Flera webbplatser erbjuder sökord densitet räknare som kommer att köra matematik snabbt och ge svaret i procent. Dessutom kan vissa ordbehandlingsprogram har en möjlighet att söka efter nyckelord frekvens. När du skriver snabbt, pluggning text till ett av dessa beräkna verktyg kan bidra till att densiteten ligger på en nivå som är användbar för att påkalla uppmärksamhet, men inte överbelasta sökmotorer eller besökare webbplats.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.