Vad är returtecken?

pre-dator dagar var skrivmaskiner utrustad med en spak på höger sida kallas en vagnretur . När du trycker skickade mekanism pappers-anläggningen cylinder, eller transport , till vänster, och samtidigt, roterade pappret uppåt för att börja en ny rad. Till sist var en effekt vagnretur skapats som trycktes ned med lillfingret på höger hand. Denna funktion först lagts till elektriska typewrites 1960 av Smith Corona.

vagnretur, eller bara "retur" för kort, är nu känd som Enter och är försedd med en bakåt pil symbol. Denna nyckel fyller samma funktion som den ursprungliga vagnretur, flytta markören till början av nästa rad. Med intåget av radbrytning, dock var det inte längre nödvändigt att trycka på vagnretur vid slutet av varje rad. Nu Enter /Return nyckel är känd som en hård retur och används endast i slutet av ett stycke.

Vagnretur hänvisar också till symbolen, ledning eller nyckel som gör att skrivaren kan placeras, eller markören ska visas på den vänstra marginalen. Den kontrollerar också pappersmatningen. I ASCII-eller Unicode, teckenkoden decimal 13 utgör en vagnretur. I vissa programmeringsspråk är som C, UNIX, Java och annat vagnretur kännetecknas av \ r .

På grund av variationer i drift språk och koder som de använder, textfiler inte alltid är kompatibla mellan operativsystem. Till exempel använder Macintosh koden CR för att ange slutet på varje rad, liknande den skrivmaskin. Med Linux, avslutas varje rad med LF , vilket tyder . Dessa nummer inte bara skiljer sig i skrift, deras ASCII-koderna är olika också-CR är en 13 i ASCII-format och LR är en 10. Med Microsoft-produkter, linjer avslutas med en kombination av båda: CRLF .

Lyckligtvis kan de flesta människor använder File Transfer Protocol (FTP) för att överföra textfiler från en verksamhet system till ett annat. För att överföra textfiler, välj ASCII-läge av FTP. Om du vill överföra andra typer av filer, exempelvis bilder eller ljudfiler, använda FTP i binärt läge.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.