Vad är passiv inkomst?

Det finns tre huvudsakliga typer av inkomster klassificeringar: portfölj, aktiv och passiv inkomst. Pengarna som erhålls från realisationsvinster från aktier, obligationer, utdelning och ränta betraktas portfölj inkomst. Aktiv intäkter genereras från löner och varje försök som kräver fortlöpande, aktivt deltagande hos mottagaren. Passiv inkomst är en typ av inkomster som en gång setup, inte längre behöver input från mottagaren. Musik, film, tv, böcker och royalties manus, patent royalties, hyresintäkter, klick-inkomst, och online reklamintäkter är bara några exempel på olika typer av passiva inkomster.

Företag som genererar passiv inkomst kräver normalt en väsentlig investering i början, antingen tid, pengar eller både och. Finansiella vägar till passiv inkomst kan vara att köpa hyresfastigheter eller investera i ett företag eller partnerskap där du inte spelar en aktiv roll. Intäkter från sådana investeringar betraktas som passiv.

Andra former av passiv inkomst kräver mycket liten eller ingen ekonomisk investering, men kan ta mycket tid och kraft att skapa. Oavsett om penning en roman eller bygga en populär webbplats som kommer att kunna generera intäkter genom reklam, det är inte ovanligt att investera ett år eller mer av intensivt arbete bana en väg till passiva inkomster. Och det kan ta ännu längre tid att gå med vinst.

När det gäller böcker, till exempel, förläggare kompensera förskott till författare tillsammans med tryckkostnader innan royalties genereras. Om en bok inte säljer bra, kan det inte göra författaren pengar alls. För webbplatser är utmaningen i att inte enbart skapa bra innehåll, men också för att uppnå en hög placering i avkastning sökmotor för att generera den mängd trafik som krävs för att lyckas. Utan omfattande trafik, kommer passiv inkomst vara minimal till obefintlig.

Attraktionskraften att investera så mycket tid i en uppgift med så lite garanti, är att om det blir framgångsrikt kan företaget generera pengar sju dagar i veckan, 24 timmar om dagen, för år framöver. Vare sig på semester i Bahamas, hemma matvaror, låg och sov på natten, eller i arbetet med nästa projekt, är passiva inkomster alltid skapas. När ett projekt är självförsörjande, kan företagaren startar en ny, helst skapa flera strömmar av inkomst, att bygga en stor årlig inkomst som ger maximal frihet. Tyvärr är passiva inkomster som är skattepliktiga i USA.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.