Vad är öppningssidor?

Öppningssidor är en typ av webbsida som skapats enbart för att vinna popularitet med en särskild sökmotor. De är även kallade broar, bryggor och sidor inträde. De är en fråga av påstående inom sökmotor optimering världen med några företag att de kan användas både omoraliskt och i slutändan kontraproduktiva, och andra att tro att de är ett bergsäkert sätt att uppnå genomgående höga placeringar.

Det begrepp som öppningssidor är enkel: en webmaster mål specifika sökord för att vara förknippade med webbplatsen, sedan bygger ett antal sidor aktivt rikta dessa sökord. Dessa startsidor är inte avsedda för mänsklig surfare, utan snarare för spindlar eller robotar sökmotorer använder för att indexera webbsidor. Många öppningssidor använda en metatagg, uppdatera , se till att mänskliga besökare till öppningssidor aldrig ens se dem. Under de senaste åren har dock många sökmotorer börjat straffa sidor för att använda friska tag, och webbansvariga har därför vänt sig till andra alternativ.

Tidigare var öppningssidor ganska kraftigt, med sökmotorer belöna praxis genom att erbjuda en topplacering till webbplatser som framgångsrikt används tusentals öppningssidor att öka sin ranking. Nyligen Men har sökmotorer börjat slå ner på användningen av öppningssidor, se dem som ett hot mot deras koppling relevans. Det har därför blivit yttrandet många optimerare att en bättre långsiktig strategi är att fokusera på att optimera det faktiska innehållet i en webbplats, snarare än att bygga öppningssidor till "falska" innehållet.

För dem som besluta att fortsätta att använda öppningssidor, ett antal av bästa praxis har utvecklats för att minimera påföljder av sökmotorer och domstol bättre ranking. Ett exempel är att använda alternativa metoder för meta refresh taggen för att föra människor från dina öppningssidor till din startsida. Javascript omdirigeringar och mänskliga klickbara länkar är de två mest populära alternativen.

En annan viktig faktor i sökmotorer identifierar öppningssidor är deras nästan identisk layout. Som en följd av detta har ett antal webbansvariga upptäckte att sökmotorer är mer generösa när de bygger alla sina startsidor för hand och ändra dem alla. Det tar lite längre tid, naturligtvis, men utbetalningen är i allmänhet vara värt tiden.

Slutligen, försök att göra öppningssidor "läsbar" verkar vara en av de viktigaste faktorerna för att undvika vrede de stora sökmotorerna. Det verkar som att när sökmotorer går tvärs öppningssidor som uppenbarligen bara byggas för visning av robotar, de är mer benägna att ta bort den felande sidor från deras index och till och med att förbjuda den viktigaste sidan av webbplatsen. Detta innebär att sidor som endast innehåller strängar av riktade ord, snarare än något slags mänskligt läsbara, användbart innehåll som råkar innehålla alla de ord, något att undvika.

I slutändan öppningssidor verkar vara en krympande fenomen. De var effektiva och allmänt används när sökmotorer var mer naiv och mindre benägna att lägga märke till sådana saker. Men som sökmotorer har mognat och deras politik har blivit strängare, taktik såsom dörröppningen sidan verkar vara avsett för utrotning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.