Vad är lösenord Chaos?

Lösenord kaos är en känsla av förvirring eller frustration som datoranvändare med alltför många lösenord och användarnamn att komma ihåg. Lösenord kaos som fenomen uppstod på 1990-talet med uppkomsten och popularisering av Internet. Det kan leda till en blandning av lösenord och användarnamn och kan orsaka problem med att logga in på många viktiga program eller system.

Lösenord kaos finns i det enkla näringsidkare eller Internet-savvy tonåring. Bland de möjliga lösenord och användarnamn för att komma ihåg är en dator loggar in, system loggar in, flera e-postadresser, arbete loggar in, intranät logga in, Myspace, Facebook, fantasy fotboll, Amazon. com, och en myriad av andra nödvändiga online-program. Vissa program har försökt att lindra oro genom att använda lösenord frågor som "Vilken är din mammas flicknamn?" För att påminna användaren om lösenordet, men andra gör det svårt genom att endast tillåta upp till två eller tre felaktiga inloggningar.

Lösenord kaos kan försvåras av de begränsningar som på lösenord längder och kompositioner av många program. Vissa tillåter ett maximalt antal bokstäver, andra ett minimum. Vissa tillåter endast liten bokstav, vissa är inte skiftlägeskänsliga. Vissa kräver ett numeriskt tecken, andra inte. Vissa tillåter inte alfanumeriska symboler, en del gör. Vissa program kräver ett lösenord måste bytas ut var så ofta, andra inte. Dessa skillnader gör skapandet av lösenord och konsten att minnas dem svårt.

Också känd som "identitet kaos," lösenord kaos kan förvärras av att minnas av datum, bankkontonummer, telefonnummer och en många andra saker i en alltmer digital värld. Lösenord kaos uppstår ur ett behov av säkerhet: många människor vägrar att använda samma lösenord för olika program på grund av högre känslighet för risk om ett lösenord är stulen.

Många program och webbplatser har försökt att minska lösenord kaos genom att användarnamn ska lagras i en dator. Lagring av ett användarnamn i en dator kan användare bara minnas en lista med lösenord, i stället för en lista av båda. Andra program har gjort det möjligt för användarna att hålla både användarnamn och lösenord lagras, vilket möjliggör omedelbar tillgång till en webbplats. Detta är dock inte särskilt säker och rekommenderas inte till dem spara känslig tidpunkt.

Problemet med lösenord kaos kan lösas genom en digital plånbok, eller e-plånbok. Detta kan ofta helt enkelt ett dokument eller en lista på en användares dator. Den digitala plånboken, som en riktig plånbok, äger samtliga ägarens viktig identitet information på ett organiserat sätt. Den digitala plånboken ska hålla reda på enskilda program, användarnamn, lösenord och hur ofta de bör ändras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.