Vad är ett trådlöst nätverk?

Ett trådlöst lokalt nätverk (WLAN eller trådlöst nätverk ) består av två eller flera datorer som kommunicerar trådlöst via radiovågor. Detta är i kontrast till en tråd LAN, där varje dator i nätverket är fysiskt bundna med en Ethernet-kabel till serverns nätverk switch eller hubb.

Den grundläggande strukturen för alla nät består av en huvuddator eller server , tillsammans med anslutna maskiner kallas klienter . Servern har normalt två Ethernet-nätverkskort (NIC) installerad och mjukvara som kan stödja nätverket. Microsoft Windows operativsystem har skisserat inbyggd nätverksanslutning sedan Windows 98 Special Edition (SE), men tredje part nätverk programvara är också tillgänglig. Vid en enkel hem trådlöst LAN, ett skrivbord kan vara servern medan en bärbar dator kan kunden.

Låt oss anta att skrivbordet har en Digital Subscriber Line (DSL)-anslutning-med hög hastighet till Internet. För att dela Internet-anslutningen via ett trådlöst nätverk, kommer skrivbordet vara fysiskt ansluten till en trådlös DSL-modem. Den trådlösa DSL-modem kan också ha en inbyggd nätverks-switch och router. De två enheterna kan ha data flödar till rätt maskiner i nätverket. Om de inte är inbyggda i modemet, kommer de måste köpas separat.

Anslutningarna från skrivbordet server till DSL-modem, switch och router är gjorda med fysiska Ethernet-kablar. De kunder, dock inte kräver kablar. I stället måste varje maskin ha en trådlös nätverkskort installerat. Detta kan vara ett PCMCIA-nätverkskort, en USB-enhet eller till en intern trådlös nätverkskort. Många, men inte alla, trådlöst nätverkskort har en liten antenn.

När det trådlösa nätverket har ställts in på servern och klienten kan de maskiner kommunicera genom att skicka och ta emot data via radiovågor. Detta gör en trådlös LAN mycket bekvämt eftersom kunden kan förbli mobil var som helst inom radio-och TV nätverkets räckvidd. Man kan arbeta på en bärbar dator i alla rum i huset-även på bakgården i de flesta fall-och ändå dela nätverksanslutningen från servern.

På kontoret ger ett trådlöst nätverk omedelbar anslutning till mobil personal. Härigenom undviks även kostsamma bekostnad av att köra Ethernet-kabel i hela byggnaden, vilket ger dig lätt och ledigt skrivbord mellan klienter. Eftersom det inte finns några ledningar löper till kunderna, är en av de främsta fördelarna med ett trådlöst LAN enkel installation. Trådlösa nätverk ger också mer flexibilitet än trådbundet nätverk och är billigare.

Två nackdelar med det trådlösa nätverket är att det krävs ytterligare några steg för att säkra den från intrång, och det kan bli långsammare och om störningar förekommer, mindre tillförlitligt än ett trådbundet nätverk. Är dock beroende hastigheter förbättra alltid när tekniken förbättras. Vissa konfigurationer av trådlösa LAN kan konkurrera med trådbundna nätverk.

Normer för trådlös teknik är genom en skrivelse beteckningar. Den trådlösa "g"-standarden som ger hastigheter på 54 megabit per sekund (Mbps). Med utökad teknik som den senaste sorter av flera in flera utgångar (MIMO) , kan priserna uppgå till 100 Mbps. Det handlar om hastigheten på en genomsnittlig DSL-anslutning och hårt fasta nätverket. Föregående trådlös LAN "en" och "b" är långsammare teknik.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.