Vad är ett tangentbord pad?

Ett tangentbord pad är en dator tillbehör avsett att stöd i arbetet med att skriva. Många gånger, på grund av smart typ av skrivbord och sammansättningen av de flesta datorns tangentbord, som huvudsakligen plast, finns det risk för tangentbordet slirar. Ett tangentbord pad hjälper till att förhindra sådana överskridanden genom att hålla fast vid skrivbordet medan tangentbordet sitter på toppen av det.

Även om det inte klarar av ett tangentbord kan verka som en liten sak, har den potential att bli en viktig problem. Det är inte att avvikelsen resulterar i ett ovanligt antal tryckfel, utan problemet är att användaren kanske inte ens inser tangentbordet blir längre bort. Eftersom tangentbordet flyttar, armar, handleder och fingrar röra sig naturligt och stretch för att kompensera, ibland omedvetet. Där innan långa, är maskinskriverska kämpar för att skriva in en onaturlig ställning.

Slippage av tangentbord inte brukade vara ett sådant stort problem. Skrivmaskiner, även moderna, alltid var skrymmande nog det som gäller tillräckligt stor kraft för att göra det glida var svårt. Även den första datorns tangentbord var tyngre. Eftersom datorns tangentbord har fått mindre och lättare, har problemet blivit mer utbrett.

Det är här ett tangentbord pad kan vara så värdefulla. Som att avvikelsen fortsätter under loppet av månader och år, allvarliga medicinska problem, såsom karpaltunnelsyndrom, kan utvecklas. Ett tangentbord pad spelar en viktig roll för att förebygga sådana skador.

Tangentbordet pad kan också bidra på andra sätt. För de som väljer att göra det, andra alternativ finns vanligtvis tillgängliga för pad, till exempel en vila handlederna. Samtidigt som värdet av ett handledsstöd kan diskuteras, vissa maskinskrivare tror att det hjälper dem. Denna vila kan vara permanent fäst på tangentbordet pad, eller kan helt enkelt vara ett extra tangentbord tillbehör som kan köpas för att passa tillsammans med tangentbordet pad.

Vissa tangentbord kuddar hjälper inte bara med dessa medicinska frågor, men kan också hjälp från en bekväm skriva ståndpunkt. Många maskinskrivare, lyssnade till äldre skrivmaskiner, föredrar högst upp på tangentbordet för att vara lätt förhöjda från botten. Vissa tangentbord pad produkter att försöka göra detta för maskinskriverska.

De flesta tangentbord kuddar är mycket tunna, avsedd att rymma en utdragbar tangentbord låda. De flesta är tillverkade av flexibla material, men vissa kan ha en fastare undersidan så att tangentbordet kan sitta naturligtvis på ett mjukare eller ojämn yta, t. ex. en persons knä. Ett tangentbord pad driver vanligen från 10 amerikanska dollar (USD) till $ 25 USD, men det finns dyrare modeller.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.