Vad är ett Mobility Agent?

när det gäller mobil Internet Protocol, rörlighet agenter routrar som bidrar till att kontrollera flödet och integritet på nätet trafik när trafiken omdirigeras från hemmanätverket till en mobil eller fjärrnätverk. Routern kan vara i form av ett hem agent som hanterar överföringen av data eller en utländsk agent som omvandlar och läser data på den mottagande slutet av processen. Båda exempel på en rörlighet agent är i allmänt bruk i dag.

När rörligheten agenten i fråga är ett hem agent, routern på nodens nätverk har vad som kallas o-adress. I huvudsak här adressen fungerar på samma sätt som att sätta i en ny adress på posten. Alla inkommande data som tas emot av den hemagenten kan arkiveras och samtidigt skickas ut till den mobila noden. Denna process om brukar kallas tunnling.

De utländska agent typ av rörlighet agent är normalt en hand om adress som är i form av en statisk IP-adress som är associerad med den mobila enheten. Den mobila IP-adressen kan vara en tillfällig anslutning till ett nätverk som är anställd av den mobila enheten under en kort tid, eller en mer permanent främmande medel som kan användas oberoende av var på den mobila enheten. En samlokaliseras hand om adress som är permanent på plats är inte ovanligt när säljare och kunder vill etablera en nod för kommunikation mellan sina respektive nät.

En rörlighet agent kan vara en tillgång i många situationer. Anställda som reser bort från den fysiska platsen för hemnätverk kan använda sig av en rörlighet agent för att ansluta och hämta data som kan behövas utan förlitar sig på sådana anordningar som minnen eller CDR. Eftersom data kan tas emot från hemmet agent, information som är realtid i naturen kan också ses och arbetat med. Det innebär att även uppgifter som inte var tillgänglig innan resan kan nås när den fylls i hemnätverket.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.